Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TA af EUR/USD, Olie & DAX


72307 AleksanderEde 9/5 2015 09:57
Oversigt

Det her er min første analyse på et makroplan, og jeg er derfor ikke 100% sikker i deres indbyrdes korrelation. Men jeg tror, at dagens stigning i aktiemarkederne i Europa kun er kortsigtet. Dette indlæg er inspireret af et kommentar af Hans Henrik, som fornylig skrev at: "... ECB's pengetrykkeri skal nok "klare ærterne". Men som det ses i artiklen her, så lader det til at markederne har andre planer, og renterne (især de lange) er nu kraftigt på vej op".

EUR/USD er begyndt at vise Bullish Tendenser. Den har igennem længere tid været i en nedadgående kanal, som den for nylig brød ud af. Et brud af kanal betyder, som regel, enten en stejlere tendens, eller et skift i trend - en såkaldt overanstrengelse! Derefter er den begyndt at vise højere bunde og toppe. Den har bevæget sig ind igen i den tidligere kanal og efterfølgende ramt toppen af kanalen. Det betyder, at den skal nedad og formodentlig ned og ramme støtte niveauet ved 50% Fibonacci. Her har vi ligeledes støtte fra den nyetableret røde kanal. Samtidig vil MA (50) & (100) befinde sig i dette niveau. Herefter har jeg et Target ved Pingvinen, som er et Fibonacci level og toppen af kanalen. En faldende Euro er fordelagtigt for de europæiske aktier, og derfor vil en stigning her formodentlig medføre et faldt i aktierne. (Billede 1)

Hvis vi kigger på olien, har den ligeledes været nedadgående igennem længere tid. Her har den brudt ud og har efterfølgende bevæget sig sidelæns i den orange "Trading Range". Herefter har den etableret en opadgående trendkanal. Pt. ligger den i toppen af kanalen, og jeg forventer, at vi skal ned og teste bunden af kanalen ved 50% Fibonacci. Her ligger ligeledes MA (50) & (100) og lurer! Hvis vi tager RSI-indikatoren i brug, kan vi se, at den har etableret en kanal i stil med grafen. Her forventer jeg ligeledes, at vi skal ned og teste bunden af kanalen, som kommer til udtryk ved pilene. Mit Target (Pingvin) er ved toppen af kanal ved 50% fibonacci. En faldende olie har vist sig fordelagtig for de ikke-olie-relateret europæiske aktier, og derfor vil en stigning i olien formodentlig medføre et faldt i disse aktier. (Billede 2)

Hvis vi til sidst tager et kig på DAX. Så tror jeg, at vi har nået en midlertidig bund. Det skyldes, at de tidligere fald, som de røde linjer viser, alle har samme længde. Dvs. at hvis vi duplikerer tidligere faldlængde og sætter den ind i det nuværende fald, så er der uniform aktivitet. Derudover er der støtte fra den større Bullish trend linje og MA (100), som ligger tæt ved. DAX er steget i dag til 38% Fibonacci, og jeg forventer et midlertidigt lille fald tilbage til 50% Fibonacci, før vi fortsætter op igen. Dette stemmer overens med den faldende tendens i RSI, som nærmere sig et koncentreret lille område, som jeg forventer at den bryder igennem. Grunden til at faldet er meget kortsigtet på DAX, skyldes at, EUR/USD og olien begge skal en smule ned. Pingvinen er kun det foreløbige første target. (Billede 3)

Min konklusion ud fra overstående analyser er, at der gunstige vilkår for aktierne i den kommende tid, grundet forventet fald i EUR/USD og olien. Dette er dog kun kortsigtet, da jeg tror at EUR/USD og olien er i starten af en Bullish Trend. Den underliggende variable er ECB's pengetrykkeri, som kan holde hånden under markedet, selvom at Teknisk Analyse peger den anden vej!

Crude oil, DAX, EUR, USD

Crude oil, DAX, EUR, USD

Crude oil, DAX, EUR, USD




TRÅDOVERSIGT