Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktierotation på vej


76227 B.Andersen 27/9 2018 07:48
2
Oversigt

D. 26. september 2018, kl. 19.43


Ritzau Finans/Berlingske

"Efter stor amerikansk optur: Aktierotation på vej

Det amerikanske aktietog har i år trods bump undervejs haft fart på, mens andre markeder som Europa og Asien er blevet efterladt tilbage på perronen.

Men netop den store aktiestigninger i USA, hvor Dow Jones er steget med 7,5 pct., S&P 500 med 9,4 pct. og Nasdaq med hele 16,5 pct., har medført, at flere store investorer nu kigger efter billigere aktier på andre markeder.

»En virkelig betydningsfuld forandring i klimaet ligger foran os,« er meldingen fra Anders Nielsen, der er strateg i Goldman Sachs Asset Management, ifølge Financial Times.

Alle tre toneangivende amerikanske aktieindeks har flere gange i år sat rekorder. Det er derimod ikke tilfældet i Europa eller i Kina, hvor man endnu ikke helt har nået tidligere tiders højder, og MSCI World Index er i 2018 faldet med 3 pct. Og den relative udvikling i S&P 500 i forhold til resten af verden er nu på det mest ekstreme niveau siden 1970, skriver avisen.

På den baggrund har store investeringsbanker med JPMorgan, Société Generale og Morgan Stanley i spidsen i september rådet deres kunder til at tage toppen af eksponeringen i USA og se efter mulighederne andre steder.

»Vi kigger på markeder, hvor vi finder en del interessante muligheder, især i Europa og Asien. I USA er det lidt sværere. Vi bruger en del mere tid på at se på oversøiske markeder,« siger Anik Sen, chef for globale aktier hos PineBridge Investments i New York, til Financial Times.

Baggrunden for fremgangen i amerikanske aktier har været et ti år langt opsving, hvor senest andet kvartal vidnede om en fremgang på 4,1 pct. Arbejdsløsheden er også nær det laveste i årtier, mens forbrugertilliden og produktiviteten er det højeste i henholdsvis 17 og 14 år. Imens har eksempelvis Europa registreret svage nøgletal fra økonomien.

Den udvikling har skinnet igennem på indtjeningen i de amerikanske selskaber, hvor 80 pct. slog forventningerne i andet kvartal, ifølge FactSet. Men det var måske toppen, for af de 98 selskaber i S&P 500, som har guidet for indeværende kvartal, har 76 pct. af dem skuffet.

»Indtjeningen per aktie topper lige nu. Amerikanske aktier er ganske strakte, og i begyndelsen af næste år vil markedet blive udfordret af langsommere økonomisk vækst, stigende inflation og strammere finansielle betingelser,« siger Andrew Sheets, strateg hos Morgan Stanley, til Financial Times".




27/9 2018 07:54 TeamGarlic 176228



Se tråd 76185 SAXO Bank: Det fremtidige aktiemarked med indlæg af Steen Jakobsen: det er i Emerging Markets, at man kan forvente et afkast over 0 i de næste 10 år. Det er spået af andre, men spørgsmålet er om det mere skyldes manglende fremgang sammenlignet med mere modne markeder end deres egen formåen rent økonomisk. Det er nok en kombination, men jeg er sikker på, at man skal følge Kinas investeringer i EM.



TRÅDOVERSIGT