Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bernanke... svarer på spørgsmål


7945 stengård 15/4 2009 10:09
0
Oversigt

Bernanke - der jo ihvertfald i min optik - ikke har ansvaret for det morads den amerikanske økonomi er i - Greenspan efterlod et fallitbo - svarer her på spørgsmål om den finansielle krise:

http://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/bernanke20090414a.htm


udemærket morgenlæsning



15/4 2009 10:14 stengård 07946



for dem der ikke orker hele teksten - er her konklusionen:)
Conclusion
The current crisis has been one of the most difficult financial and economic episodes in modern history. Recently we have seen tentative signs that the sharp decline in economic activity may be slowing, for example, in data on home sales, homebuilding, and consumer spending, including sales of new motor vehicles. A leveling out of economic activity is the first step toward recovery. To be sure, we will not have a sustainable recovery without a stabilization of our financial system and credit markets. We are making progress on that front as well, and the Federal Reserve is committed to working to restore financial stability as a necessary step toward full economic recovery.



15/4 2009 11:00 JørgenVarnæs 07953



Haha - altid godt med konklusionen først. Meget få havde gennemskuet hvor meget et "house of cards" Bernanke engentlig overtog. På den baggrund ser det ud til, at han har gjort det nødvendige. Jeg kan jo også skifte mening

Problemet going forward er jo så, hvor meget house of cards vi stadig har tilbage. For FEDs aktioner de sidste 18 og især de sidste 9 måneder har jo i det store hele handlet om at undgå kollaps. Planlægning for langsigtet, holdbar og sund økonomisk vækst har være en luksus FED ikke har kunnet tillade sig. For at vi kan komme videre skal der tages en masse luft ud af ballonen og det kedelige oprydningsarbejde venter.

Det store spørgsmål er så bare, hvordan vil aktierne reagere i denne situation...



15/4 2009 11:04 stengård 07954



du godeste.... ;) JV - er vi på linie.... jeg tager lige endnu en dobbelt espresso - det her kan blive en anderledes dag

stengård



15/4 2009 11:09 JørgenVarnæs 07955



Det tror jeg - men jeg vil forbeholde mig retten til at tordne imod et for lavt realrenteniveau. Jeg tror at det bliver herfra vores redning skal komme. Så længe vi ikke tilskynder folk i al alimindeligehed at spare op, og dermed stille penge til rådighed for de virksomheder, der stadig ikke kan få kreditter, så kommer vi ikke videre.

Det lyder lidt bagvendt - men realøkonomisk vækst kommer ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde.



15/4 2009 11:42 MaaMoul 07961






15/4 2009 12:22 Kongkurs 07969



Varnæs - jeg er helt enig - noget nær 0-rente er ødelæggende for tilliden til de monetære system. Renterne skal op før der kommer styr på tingene igen, og det kommer de også, når defaltionen vender til inflation ga. de mange modler der smides ud på hjælpepakker osv.

Jeg frygter, at vi ikke har set det værste af denne krise endnu, når vi taler om pengesystemet.

Mht. forbruget, så mener jeg, at vi er ved / har bundet ud nu. Alle holder på pengene i frygt for hvad der sker i morgen, og reelt svarer det til, at de fleste opfører sig som om de p.t. var på understøttelse uden faktisk at være det.

Så nu skal vi køre videre på dette lave niveau i en længere periode ind til det løsner op igen. Der kan godt gå et par år, og mange vil gå neden om og hjem i den periode, såvel virksomheder som private.

En højere rente vil fremme opsparing og mindske lysten til lån, og på langt sigt er det vejen frem at formue kommer til at overstige gæld, men inden vil kan komme igang med at spare op, så skal der afvikles mere gæld.



TRÅDOVERSIGT