Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Landbrugs commodities


80272 Slåen 19/12 2019 23:04
1
Oversigt

Jeg læste iøvrigt et interessant indlæg på Seeking alpha om at fødevareinflationen i Kina er på 15%. Det er trigget af svinepest og stigende svinekødspriser.

Men det er næppe hele forklaringen, for i indien er der tilsvarende høj fødevareinflation på ca 12%. Og de spiser ikke svinekød, eller meget kød i det hele taget. prisstigningerne gælder også mange dyrkede afgrøder.

Fødevareinflationen bliver ikke rigtig bemærket som den del-komponent det er af den totale inflation. Fødevareinflation giver anledning til optøjer og revolutioner, historisk set.

Men det er formodentlig også en investeringsmulighed. Det giver opportunities inden for landbrugs-commodities (artiklen fremhævede en etf indenfor landbrugs-commodities). Men også landbrugsjord, gødning, fødevare i bredere sammenhæng..

Det kan vel også være medforklarende til lakse-investeringssucces'en.

Jeg købte IPI (gødning) efter at have læst artiklen. Og jeg har også AGRO (en landbrugsdødssejler som jeg ikke rigtig kan anbefale). Vores danske first farms er vel også en mulighed.



TRÅDOVERSIGT

80272 Landbrugs commodities
19/12 23:04 Slåen 1