Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teva/Kåre Schultz på "grillen"


87264 Helge Larsen/PI-redaktør 2/10 2020 12:45
Oversigt

Aktuelt på børsen
Per Hansen
2020-10-02


Teva/Kåre Schultz på "grillen": Det er en del af den cirkulære pharmaøkonomi


Kåre Schultz og Teva var onsdag på den "offentlige" anklagebænk, da amerikanske politikere "spurgte" ind til sammenhængen mellem forskningsudgifter og medicinalpriser. Tonen var hård, som forventet:

Teva blev sammen med andre selskaber "afhørt" om deres prispraksis. For Tevas vedkommende handlede det om deres middel mod multiple Sclerose "Copaxone"

300.000 dokumentsider er blevet samlet i en 55 siders rapport, som høringen koncentrerede sig om.

Relative nyvalgte amerikanske demokrater og republikanere spurgte ind til hvordan det kan være, at selv om produktet blev lanceret i 1997 og ikke løbende markant forbedret, blev priserne løbende forøget.

Tonen var hård, men det er helt sædvanligt
Politikerne arbejder for deres "penge". De skal angribe selskaberne og forsøge at så tvivl om forholdet mellem "pris og kvalitet" (pris/forskningsudgifter). Dels for at forsøge at presse priserne ned. Dels for at kaste lys over, at priserne på medicin i USA er langt højere end andre steder i verden.

Der er mange grunde til de store prisforskelle. Indkøbsorganisationer skal tjene penge og det samme skal forsikringsselskaberne. Disse ekstraomkostninger bliver lagt oveni og bliver først og fremmest betalt af de som ikke er forsikrede

Samtidig findes der ikke noget land i verden, hvor medicinalselskaberne så ofte kommer i clinch med myndighederne om forskellige forhold og bliver pålagt at betale "erstatning". Det sker ikke sjældent, at de amerikanske myndigheder indgår et forlig med selskaberne, som meget vel kan se anderledes ud i en retssag. Det er en virksomhedskalkule om det er bedre at betale for noget som man ikke har gjort end at blive presset i en længerevarende og dyr retssag.

Læs mere

https://www.nordnet.dk/blog/teva-kaare-schultz-paa-grillen-det-er-en-del-af-den-cirkulaere-pharmaoekonomi/

TEVA




TRÅDOVERSIGT