Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiekorrektion?


89933 stocktiger 19/1 2021 10:37
3
Oversigt

Goldman siger her til morgen:
"
Goldman ser øget risiko for aktiekorrektion - ikke for bear market
09:15
Der er risiko for en korrektion efter opsvinget i de globale aktiekurser.
Sådan lyder vurderingen fra finanshuset Goldman Sachs ifølge Bloomberg News.

Finanshuset ser dog ikke sandsynlighed for et såkaldt bear market, der er karakteriseret ved et fald på mere end 20 pct. sammenlignet med et fald på 10 pct. for en korrektion.

Finanshusets strateger ledet af Peter Oppenheimer pointerer, at de taktiske risici er stigende, samt at indikatorer for risikoappetit peger på en stadig stigende sandsynlighed for en korrektion.

Det påpeges blandt andet, at en lignende korrektion fandt sted i genopretningen i 2009 efter finanskrisen.

I modsætning hertil antyder bull/bear-indikatorer ifølge Goldman kun en temmelig lav sandsynlighed for et bear market i løbet af det næste år.

- Forvent synkroniseret global vækst med reflatorisk miljø, hvilket vil gøre enhver korrektion til en købsmulighed, skriver Goldman Sachs.
"

Sad også igår og tænkte om ikke de amerikanske index har lidt nedtendens...



19/1 2021 17:26 Pappano 289951



Skyderier, uroligheder og hærværk etc. i forbindelse med indsættelse af Biden som præsident i morgen, kan måske skabe nervøsitet og igangsætte en korrektion. Men forhåbentlig bliver det ikke årsagen til en kommende korrektion.



19/1 2021 19:39 stocktiger 389953



Man tror at INTET kan ryste aktieinvestorerne efter 10-11 år med konstant bullmarked...



20/1 2021 10:39 stocktiger 189967



Fra Ritzau:
"
Aktieinvestorer køber aggressivt op trods boblefrygt

09:02
Optimismen vil ingen ende tage på aktiemarkedet, hvor investorernes opkøb har medført det laveste kontantniveau i otte år.

En række investorer advarer dog om, at en boble i aktiemarkedet lurer lige under overfladen.

Det skriver Børsen.

Investorer har på et globalt plan købt så aggressivt op i aktier, at blot 3,9 pct. af kapitalen står kontant, viser data fra Bank of America.

- Kontantniveauet er på det laveste niveau i utroligt mange år. Der er med andre ord ikke mange penge på sidelinjen, som kan gå ind og understøtte en fortsat optur, siger Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i PFA, til Børsen.

Undersøgelsen fra Bank of America viser samtidig, at rekordmange af de adspurgte investorer tager højere risiko end normalt.

Ifølge avisen ligger aktieinvestorerne altså hårdt eksponeret mod aktier i forventning om en fortsat optur.

Det får en række investorer til at melde om en aktieboble, der ifølge dem kan risikere at briste når som helst, skriver avisen.

Brian Kudsk, administrerende direktør i Artha Kapitalforvaltning, er en af de mange, der nervøst følger aktiemarkedets udvikling.

- Centralbankerne har sænket renten og forhøjet opkøbet af obligationer til niveauer, som vi aldrig har set før. Derfor kan den nuværende aktieboble sagtens fortsætte med at blive større. Det store spørgsmål er altid, hvornår boblen brister, siger han til Børsen.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/investor/investorer-kober-aggressivt-op-laveste-kontantniveau-i-otte-aar.

/ritzau/FINANS

Caroline Conceico Borges Schouboe

"



TRÅDOVERSIGT