Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Boligaktier med rabat?


92196 Match 20/3 2021 16:58
3
Oversigt

Tirsdag den 23/3 og torsdag den 25/3 kommer der årsregnskaber fra et par af de mindste boligselskaber på Børsen. Aktier, som jeg har købt op i.

Copenhagen Capital har 2 aktieklasser, og det fremmer ikke den brede interesse for at investere i dette selskab, tænker jeg. Stamaktierne giver et variabelt afkast og præferenceaktierne er garanteret udbytte, hvis et sådant besluttes. Den samlede børsværdi af begge aktieklasser var 348 mio. kr. fredag den 19/3.
Sidste gang CC sendte børsmeddelelse ud til aktionærerne var den 24/11 2020 - det var Q3 meddelelsen. Heri oplyste CC, at driften af deres ejendomme var forløbet som forventet, dog med en løbende forbedring af selskabets indtjening hen over de 9 første måneder af 2020.

Dermed forventer CC et resultat mellem 13 og 16 mio. kr. før værdiregulering af selskabets ejendomme, og denne værdiregulering ventes at give et positivt afkast på godt 30 mio. kr. for 2020. Med andre ord et resultat - som jeg regner med er netto - på i alt mellem 43 og 46 mio. kr. Selskabet oplyser ikke omsætningstal i Q3 meddelelsen. Som jeg ser det, er det faktisk et flot afkast på en aktie med en børsværdi på ca. 348 mio. kr.

CC har gang i projekt "Fokus 2024" fortæller de. Det indebærer løbende optimering af driften og videreudvikling af deres ejendomsportefølje i Storkøbenhavn, og færdigudviklet forventer de, at deres ejendomsportefølje i 2024 vil have en værdi på 900 mio. kr.
Teoretisk set altså ca. 2½ gange den nuværende børsværdi. Og så er det vel heller ikke en hemmelighed, at ejendomspriserne i især København ikke just er faldet det sidste halve år.
Aktien kan være betydeligt mere værd end den nuværende kurs på hhv. 2,00 kr. og 4,04 kr.


Den anden aktie har jeg før skrevet om her i forum. Boliga A/S driver en række internetportaler med stor succes. Der er desværre bare mange om buddet! Og desuden har aktiekursudviklingen været en lang ørkenvandring med skiftende plusser og minusser på mellem 0,20 kr. og på vilde dage op til 0,60 kr.
Jeg investerede i sin tid i aktien, fordi tiden med boligprisstigninger og helt ustyrligt mange bolighandler i 2020 og til dato måtte genere omsætning og indtjening i Boliga A/S, samt en mulig konsolidering af selskaber med samme forretningside.

Man kan ikke beskylde Boliga A/S for at overrende aktionærerne med børsmeddelelser. Den nyeste og seneste kom den 11/12 2020 og var en lille opjustering. Fra en omsætning på 53-55 mio. kr. til en omsætning på 54-57 mio. kr. Og et resultat efter skat, der nu var 2 mio. kr. højere end forudset. Ialt ca. 14 mio. kr.

I mellemtiden løb Boliga A/S ind i en aktionærstrid mellem to grupper af selskabets storaktionærer. Selskabet kontrolleres nemlig af familien Tofte-Jensen, og en række mindretalsaktionærer mente, at de var blevet lovet en kurs på 16,50 kr. i forbindelse med ændringer i ejeforholdene for år tilbage. Mindretalsaktionærerne vandt i Sø- og Handelsretten, men storaktionærerne ankede sagen til Landsretten, og her kan den ligge i lang tid. Der er i hvertfald ikke sat dato på en afgørelse.

Jeg har været i kontakt med ledelsen i Boliga A/S, og de oplyser at sagen intet har med drift og værdifastsættelse af aktien/selskabet at gøre. Det er rene personsager. Så vidt så godt, for et eller andet sted vil aktionærerne jo nok alligevel tænke, om der er et eller andet, der ikke er oplyst om ejerforholdene.

Jeg har valgt at købe op i selskabet, for der må komme en opjustering mere på torsdag oven på det rødgødende boligmarked, vi er vidner til. Sker det ikke, bliver aktierne solgt, for så er der vist ikke de store udviklingsmuligheder fremover.
Vi får se!



22/3 2021 11:00 292217



Tak for en glimrende tekst om FA.

Jeg lurer lige lidt på CC A/S. Jeg har selv Prime Office i porteføljen, som er enormt illikvid og bevæger sig meget sjældent. De har dog i dag aflagt et regnskab der bør give anledning til en enorm stigning i kursen på sigt når folk vågner op. Det er meget lidt sexet at investere i boligudlejning, og det er lidt mærkeligt, for det har det seneste år været en af de brancher som er gået rimelig sikkert igennem - endda med ret store forhøjelse af værdireguleringerne, og kurserne har blot bevæget sig sidelæns. Det får mig til at tro, at der ligger et ret stort potentiale her.

Boliga er et usikkert kort fordi de ligger og bokser med deres minoritetsaktionærer (alle mine alarmknapper aktiveres med sådan en ledelse!).
Det virker ganske illoyalt at storaktionærerne kan have snydt (påstanden i forhold til retssagen) minoritetsaktionærerne. For hvis de én gang har bevæget sig ud i gråzonen i forhold til at værdiansætte selskabet, så bør værdien af selskabet også vurderes derefter.
Boliga er en forholdsvis simpel søgemaskine, der henter oplysninger fra andre. Den kan meget let få konkurrence. Deres pantebrevs-business har jeg svært ved at overskue og som investor ville jeg ikke gide sætte mig ind i den, men kan blot konstatere, at de udlåner til folk som ikke kan få et lån i deres realkredit/penge-institut.



23/3 2021 18:28 Match 092251



Copenhagen Capital har her ved 15-tiden ændret deres finanskalender, således at 2020 regnskabet først offentliggøres mandag den 29/3.
Jeg satser på, at det er et godt tegn :−)



26/3 2021 12:32 Match 092332



Regnskabet fra Boliga, som blev offentliggjort torsdag, er fra min investeringsvinkel positivt uden at være vildt overraskende.

På et i forvejen lettere negativt marked faldt Boliga 0,70 kr. og det benyttede jeg til at købe lidt flere aktier.

Boliga A/S er selvfølgelig et lille bitte small-cap selskab, som de færreste finansmedier overhovedet omtaler, så aktien er illikvid. Regnskab 2020 viste en omsætning på knap 56 mio. kr. Et EBIT på ca. 12,5 mio. kr. ( 2019: knap 4 mio. kr.!) Resultat før skat på 13,3 mio. kr. (2019: 7,8 mio. kr.) og et resultat efter skat på ca. 9,7 mio. kr.

Udsigterne for 2021 er forsigtige - efter min mening - for de forventer vækst på et par af deres nye tiltag: Boliga Byg Hus, Boliga Projektsalg, Boliga Skøde og Boliga Finans Aps.

På den baggrund er jeg ret sikker på, at der på generalforsamlingen den 22/4 kommer en opjustering. Jeg har som nævnt suppleret i Boliga A/S, og beholder min position.

I Sverige er man i gang med at børsnotere Hemnet.se, der er en svensk udgave - sådan nogenlunde - af Boliga, og her forventes en pæn kurs for selskabet. Det bliver interessant at se, om det kunne smitte af på Boliga A/S!



26/3 2021 12:33 Match 092333



Jeg glemte lige at anføre, at Boliga A/S i 2021 forventer en omsætning på mellem 57-59 mio. kr. og et resultat før skat på mellem 12 og 14 mio. kr.
Det tror jeg som nævnt er for lavt.



TRÅDOVERSIGT