Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas .. hvad pokker ?


94017 TheNote 4/6 2021 13:01
Oversigt

Vestas har på det sidste fanget min opmærksomhed. De jævne fald afbrudt af små opture, men med noget der ligner en fast nedtrend. Så hvad kan være årsagen ? Ser man på de korte charts er årsagen ikke åbenlys og umiddelbart er der ikke noget særligt negativt i nyhedsstrømmen, så .. hvad pokker ?

Jeg søgte så de lange charts igennem og falder så over dette måneds chart, og macd ligner jo i høj grad noget der søger ned mod gennembrud. TA streger kan tit overdrive den reelle effekt men jo alligevel en slående figur. I bedste fald noget der ligner 3-5 uger med konsolidering, i værste fald en nedtur over mange uger. Om det er profittagning eller mere langsigtede tendenser der ligger under kunne jo være interessant at drøfte. Vi kommer jo ikke udenom at visse aktie klasser har fået et mega boost de sidste 6 måneder. Men .. graf, månedlig (langsigtet):

(closeup)

https://invst.ly/v0zrj

Vi kan se at macd allerede HAR taget en væsentlig del af turen ned. Trækker vi grafen ud i perspektiv ser vi at sidste gang vi havde en sammenlignelig "pukkel" var i finanskrisen i 2008. Nu er situationen dengang og nu jo bestemt ikke den samme udover at markedet i begge situationer havde købt voldsomt ind ... og når den maksimale pris er nået så testes bundene efterfølgende ofte. Men her i perspektiv, Graf:

https://invst.ly/v0zzi

For en god ordens skyld kan vi lige tage det lidt mere nære uge-chart:

https://invst.ly/v0-29

Her ser vi at markedet forsøger at etablere en støtte i 220-230 området.

I lyset af måneds chartet vil det dog nok være optimistisk ialtfald inden for et kortere tidsrum at satse på at området holder. Så man bør nok i det mindste se tiden an. Personligt ville jeg formodentlig den næste måneds tid holde mig helt væk. Men sådan er Børsens væsen jo.

Mht. månedschartet kontra finanskrisen:

Som vi kan se gik der lang tid inden en fast bund var etableret. Men som sagt - situationen er ikke den samme og bunden ligger formodentlig på et noget mere fornuftig niveau end vi oplevede dengang.

Men grundlæggende må man sige at Vestas ikke lige nu ser ud til at kunne holde vand den kommende periode. Og markedet må så vise hvor bunden skal være ...

Men .. dit fokus på Vestas ( især som ejer) bør være skarpt den kommende tid.

Imho.
4/6 2021 14:45 stocktiger 194021Vestasaktien er nok for dyr. Andre aktier i c25 er også lunkne og har lidt tendens til fald. USA's SP500/dow er da også spændendende for tiden, måske venter noget negativitet i markedet ovenpå rentestigninger og en coronakrise der fortsætter noget tid endnu. Der er også bekymring om for høj inflation. Jobskabelse var vidst også en skuffelse for lidt tid siden.
"
USA: Jobskabelsen skuffer også i maj
4.6.2021 14.36·
Ritzau Finans

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 559.000 personer i maj.

Det var dermed lavere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 675.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Beskæftigelsen i den private sektor voksede med 492.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på 610.000.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 5,8 pct. fra 6,1 pct. Økonomerne havde ventet et fald i arbejdsløsheden til 5,9 pct.

Lønningerne steg 2,0 pct. i forhold til maj sidste år og sammenlignet med en stigning på 0,3 pct. i april. Her var ventet en stigning på 1,6 pct.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

"7/6 2021 17:23 mccarthy 194070Spændende. Rosneft og Vestas har indgået en samarbejdsaftale.
https://r.search.yahoo.com/_ylt=AwrJS9OKOL5gcQcA1SzRf..11/6 2021 10:18 TheNote 094165TA - Vestas. Det begynder at se grimt ud og hvorvidt "fundamentals" kan redde Vestas ? "Well - i dont know" ?

Men det LIGNER noget der snart går i konsolidering.

Graf:

(måneds-chart = langsigtet trend, men ... )


https://invst.ly/v3t20

mvhTRÅDOVERSIGT