Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesiske aktier: Tiltrængt pusterum


96597 Helge Larsen/PI-redaktør 2/9 2021 07:35
1
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

De kinesiske aktier har de seneste dage fået sig et tiltrængt kurspusterum. Hvis det er en begyndende stabilisering vil det formentlig dele de kinesiske aktier op i en "the good, the bad and the ugly" del


De kinesiske aktier har i 2021 omtrent været den negative modpol til de globalt stigende aktiekurser

Mens globale danskere (globalt investeret) passivt har fået ca. 20 % i afkast på aktier og stigningen i USD), svarer det tilnærmet til det negative afkast, som danskerne har fået i kinesiske aktier. Et numerisk afkast på 20 %. Plus 20 globalt og minus 20 i Kina.

Der er altså en afgrundsdyb forskel på 40 % mellem et globalt og kinesisk afkast i 2021. Det er ikke kun en stor, men ekstrem stor afstand

Onsdag var der i de amerikanske parallelnotering lidt bedring af spore, da selskaber som Alibaba og Baidu steg med henholdsvis 3-5 %.

Skurken i nedturen har været, at de kinesiske myndigheder har villet gøre det klart og meget tydeligt, at 1)ingen er over og ingen ved siden af det kinesiske kommunistparti, og 2)der er en overgrænse for den frie og kapitalistiske tankegang.

Den regulatoriske indgriben har bl.a. drejet sig om udddannelsessektoren, konkurrenceforhold og konkurrenceretlig misbrug af data.

Investorerne har opfattet det som et meget markant opgør med den "frie kommunisme", som man har set i Kina

Det har sendt kinesiske aktier på en ekstrem rutschetur først og fremmest drevet af den stigning i risikopræmien.



Baidu og Alibaba er næppe langsigtet blevet dårligere investeringer



De danske investorer kender ikke mindst selskaber som Baidu og Alibaba fra deres amerikanske parallelnoteringer. På længere sigt har disse selskaber muligheder, som også ligger udenfor Kina og på den globale markedsplads. Det er ikke garanteret, at der ikke kan komme en 3. salgsbølge efter de 2 første der har været. Nedturen har ikke først og fremmest været økonomisk, men politisk motiveret, og når/hvis der igen kommer fokus på økonomi, vækst, nøgletal og muligheder, kan det være nogen af de selskaber, som investorerne igen tør investere i.



TRÅDOVERSIGT