Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Atlantic Petroleum og olieprisernes himmelflugt


98096 Match 26/10 2021 15:17
2
Oversigt

Atlantic Petroleums forhistorie er ikke just opmuntrende for investorer. Underskud på ca. 113 mio. kr. i 2020, og tvivl om selskabets situation som going concern, kan afholde alle fra at investere i selskabet.

Men med aflæggelse af H1 den 31/8 2021 var der sorte tal på bundlinien. Et plus på ca. 5,2 mio. kr. efter skat. I baggrunden lurer dog en negativ egenkapital på ca. 95 mio. kr. som selskabet skal have fundet en løsning på i 2021, samt en forlængelse af et banklån på ca. 58 mio. kr. som AP forventer at forhandle en løsning på ligeledes i indeværende år.

Til gengæld er både indtjeningsforventninger på ca. 11 mio. netto samt interessen for at holde liv i selskabet formentlig steget i takt med oliepriserne. På den baggrund har jeg i dag købt en mindre post i selskabet, og jeg ved, at det er høj risikabelt.

Men skulle det lykkes AP at få konverteret den negative egenkapital til aktiekapital ved nytegning af aktier i forbindelse med nye estimater for indtjening fra andele af olieproduktionen på Orlando-feltet, som måske kan producere 10.000 barrels olie hver dag, samt restrukturering af bankgælden, kunne en nytegning af 20 mio. aktier for 4-5 kr. pr. stk. lykkes, ville selskabet med en børsværdi på ca. 119 mio. kr. kunne se frem til en årlig netto indtjening (mit gæt) på mellem 11 og 20 mio. kr. Og det ville ikke være så tosset for investorerne.

Der er stor risiko ved at investere i Atlantic Petroleum, så du skal ihvertfald læse H1 beretningen godt igennem, samt lave en beregning af de mulige ndtægter ved øget produktion og øgede priser på råolie, før du investerer. Så indlægget er ikke en købsanbefaling!



TRÅDOVERSIGT