Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Overraskende stor aktiestigning efter FED annoncering


99468 Helge Larsen/PI-redaktør 16/12 2021 08:02
1
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve fastholdt som ventet renten, vil lave hurtigere "tapering" og formentlig hæve renten 3 gange i 2022. Alligevel steg aktierne markant. Forvirret?



· De seneste uger har FED løbende ændret sin rentepolitik

· Fra at ville være tilbageholdende med en stramning af pengepolitikken, har FED chef Jerome Powell og andre signaleret, at det var tid til at pensionere udtrykket "midlertidig" i forbindelse med inflation og lade pengepolitikken følge inflationen (op)

· FED fastholdt som forventet på kort sigt sin rente

· FED vil accelerere udfasningen af deres obligationsopkøb hurtigere

· Og ser en inflation på 2,6-2,7 % i 2022

· Samtidig viser deres "rentedots", at de formentlig vil hæve renten 3 gange i 2022

· Umiddelbart steg aktier; derefter faldt de tilbage igen for at sluttede markant højere på dagens højeste niveau.

· USD steg initielt, men endte dagen i et lille netto fald



Forståelig forvirring over stor aktiestigning

Hvis investorerne er forvirrede er det helt naturligt og forståeligt. FED ER blevet mere høgeagtig, men rygterne om at rentehøgen kommer er/var fløjet så meget i forvejen, at investorerne på kort sigt, trods alt, ikke blev meget overraskede. Inflationsforventningerne for 2022 blev ikke justeret meget, og reelt er der under overfladen ikke ekstra "her og nu" rentesprængstof, som kan gøre investorerne meget mere bange kortsigtet. Samtidig er "rentedots" behæftet med meget stor usikkerhed og skal altid følges op af et "alt andet lige". Uanset, er den markante aktiestigning alligevel lidt af en overraskelse, men den går, givet at renterne ikke bevægede sig, samtidig hånd i hånd med en moderat USD svækkelse/dans på stedet.



Hvis ECB og Christine Lagarde fastholder sin mere dueagtige pengepolitik i forbindelse med dagens møde og efterfølgende pressekonference, er der gode muligheder for at USD kan stige yderligere i 1. kvartal 2022. Det vil være gode nyheder for dansk økonomi og ikke mindst for eksportorienterede selskaber som Lundbeck, Novozymes, Novo Nordisk, Demant, m.fl.



TRÅDOVERSIGT