Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danmark/AL: Økonomien vokser på imponerende vis trods udfordringer

30/6 08:31

Den danske økonomi holder fast i de gode takter trods stigende renter og større usikkerhed. Det står klart, efter at tal fra Danmarks Statistik har vist en BNP-vækst på 0,6 pct. i første kvartal, hvilket var en oprevidering fra tidligere 0,2 pct.

Væksten er drevet af fremgang i medicinalindustrien og transportbranchen samt stigende eksport og privatforbrug.

Der lurer dog udfordringer i fremtiden, vurderer Arbejdernes Landsbanks seniorøkonom Lisette Rosenbeck Christensen.

- Der er udsigt til, at de kommende år bliver vækstfattige, men også at der er en blød landing i vente, skønner hun.

- Det er en forventelig konsekvens af den seneste tids høje inflation, rentestigninger og øget usikkerhed, der har suget købekraft ud af forbrugerne og reduceret investeringslysten hos virksomhederne, fortsætter seniorøkonomen.

Det er med til at lægge en dæmper på økonomien, tilføjes det.

Privatforbruget voksede i første kvartal med 0,7 pct. efter fem kvartaler på stribe med tilbagegang. Forbruget halter dog stadig efter, når man sammenligner med før faldet.

Der venter en mere udfordrende tid for den danske økonomi, varsler seniorøkonomen.

- Privatforbruget er allerede faldet, efter at danskernes købekraft blev væsentligt forringet af den højeste inflation i 40 år. Hertil vil investeringerne også være negativt påvirkede af den større usikkerhed, mens den udenlandske efterspørgsel efter danske varer og tjenester står med risiko for tilbageslag.

Med det sagt går det dog bedre for den danske økonomi, end det tidligere har været frygtet. Dertil fremhæver Lisette Rosenbeck Christensen, at fundamentet for den danske økonomisk er bundsolidt.

- Beskæftigelsen slår stadig rekorder, og økonomien har aldrig været større. Danskerne er overordnet set velpolstrede med store opsparinger og en solid buffer, skriver hun.

Derfor er forventningen også, at danskerne vil komme helskindede gennem de økonomiske prøvelser, afslutter seniorøkonomen.

.\\˙ MarketWire