Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kina: Aktivitetsfremgang men i skuffende vigende tempo i juni

5/7 06:34

Aktiviteten i den kinesiske servicesektor viser fortsat stigende aktivitet i juni, men niveauet kan langt fra følge den positive udvikling i maj, og niveauet skuffer markant i forhold til forventningerne ifølge data udarbejdet af Caixin og Markit Economics.

Det vigende aktivitetsniveau indikerer klart, at det ellers stærkeste ben i det kinesiske "K-formede" økonomiske opsving i år er godt i gang med at miste momentum, da forbrugere reducerer udgifter til rejser og restaurantbesøg mens den eksorbitant høje ungdomsarbejdsløshed og dystre udsigter for indkomsterne tynger.

Det private kinesiske PMI for servicesektoren viser en aflæsning på 53,9 for juni mod mod et niveau på 57,1 i maj.

Økonomerne ventede en juni-aflæsning på 56,2 ifølge estimater fra Bloomberg News.

Mandag viste Caixins aflæsning fra fremstillingssektoren 50,5 i juni mod 50,9 i maj. Det samlede indeks for industri og service lander dermed på 52,5 i juni mod 55,6 måneden inden.

Data vil sandsynligvis give anledning til flere opfordringer til regeringen om at søsætte tiltag til at understøtte væksten.

- Presset stiger for at stabilisere beskæftigelsen. De allerede indførte foranstaltninger har hovedsageligt fokuseret på at lægge en bund under den økonomiske vækst. Men vi har brug for mere omfattende politisk støtte end ventet og i større skala på et tidspunkt, hvor markedets efterspørgsel og tillid endnu ikke har set et klart opsving, siger cheføkonom Bruce Pang fra Jones Lang LaSalle til Bloomberg News.

Den officielle aflæsning for juni viste i slutningen af juni en let tiltagende vækst i aktiviteten i fremstillingssektoren til 49,0 fra 48,8 i maj, mens aktiviteten i servicesektoren faldt til 53,2 fra 54,5.

Et indeks over 50 indikerer stigende aktivitet, mens et indeks under 50 peger i retning af aftagende aktivitet.

.\\˙ MarketWire