Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coloplast køber islandsk sårplejeselskab for knap 9 mia. kr. og hæver langsigtet prognose

7/7 09:08

Coloplast har aftalt at købe det islandske sårplejeselskab Kerecis for 8,9 mia. kr. Som en konsekvens af opkøbet af det hurtigtvoksende selskab har den danske medicokoncern hævet sine langsigtede vækstforventninger.

Købet af Kerecis forventes finansieret via en forhøjelse af aktiekapitalen med et provenu på cirka 9 mia. kr. gennem en accelereret bookbuilding uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Det oplyser Coloplast i en meddelelse fredag morgen.

- Kerecis udgør en attraktiv mulighed for strategisk at styrke Coloplasts tilstedeværelse på markedet for avanceret sårpleje ved at give Coloplast adgang til det hurtigt voksende, USA-centrerede "biologics"- segment, skriver selskabet i meddelelsen.

Kerecis har udviklet en teknologi, hvor på fiskeskind kan bruges som metode inden for sårpleje. Behandlingen er allerede blevet anvendt af titusinder af patienter.

Det islandske selskab omsatte for 510 mio. kr. regnskabsåret 2021/22, så Coloplast betaler dermed 17,5 gange omsætningen.

Selskabet ventes at vokse omkring 50 pct. i 2022/23 og vækstkurven antages at fortsætte med en skønnet CAGR på omkring 30 pct. frem til regnskabsåret 2025/26.

Den høje vækst hos det islandske selskab får også Coloplast til at hæve forventningen til den langsigtet organiske vækst til 8-10 pct. fra tidligere 7-9 pct.

Kerecis opnåede break-even i 2021/22 og selskabet har et højere bruttomarginniveau end Coloplast med et stærkt potentiale for at øge sin lønsomhed gennem fortsat vækst og skalérbarhed.

Den langsigtede forventning til overskudsgraden er uændret på mere end 30 pct.

Ifølge Coloplast vil Kerecis operere som en selvstændig forretningsenhed med egen identitet og eget brand, da formålet med opkøbet er på supportfunktioner og andre udvalgte områder for at støtte virksomhedens stærke vækstudsigter og fortsatte ekspansion.

Danske Bank og Nordea har ydet en "equity bridge"-facilitet, der svarer til den samlede pris for 100 pct. af aktiekapitalen. Forhøjelsen forventes afsluttet i fjerde kvartal 2022/23, og Coloplasts største aktionær, Niels Peter Louis-Hansen, og familie støtter opkøbet og vil deltage i kapitalforhøjelsen.

Aktien i Coloplast falder 3,7 pct. til 802 kr.

.\\˙ MarketWire