Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positiv bølge skyller hen over hele regionen - kun Tokyo halter

11/7 06:42

De asiatiske aktier starter tirsdagen med pæne stigninger, da investorerne håber, at denne uges amerikanske inflationsdata understøtter en nært forestående afslutning på de amerikanske renteforhøjelser, mens der tages forskud på kinesisk økonomisk stimulans til understøttelse af den aftagende vækst i verdens næststørste økonomi.

Men i Tokyo er stemningen vendt fra små stigninger til marginale fald.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer yderligere små stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på knap 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere tirsdag.

I Tokyo er formiddagens positive stemning blevet overskygget af en fortsat styrkelse af den japanske yen, der har vendt de tidlige plusser til små negative indeksudsving.

- Tokyo-markedet starter højere på baggrund af højere amerikanske aktier, skriver markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

Især de chips-relaterede aktier har ellers været i fokus med en stigning i Tokyo Electron på 1,1 pct. og i Advantest på 2,0 pct.

Også Softbank Group har mærket interessen for techaktier. Aktien i tech-konglomeratet stiger 0,5 pct., mens industrirobotproducenten Fanuc øger 0,9 pct.

Nikkei 225-indekset er uændret, mens Topix-indekset ligger med et minus på 0,3 pct.

De kinesiske markeder håber fortsat hårdnakket på ny stimulus fra Beijings side efter gårdagens nedslående data med et stejlere drop end ventet i de kinesiske producentpriser.

- Det tyder på, at landets post-covid-opsving er løbet tør for damp, men øger forventningerne om, at politikerne muligvis kommer til at gøre mere for at støtte efterspørgslen, skriver analytikere fra ANZ ifølge Reuters.

Shanghai Composite stiger 0,5 pct., og CSI 300 øger 0,6 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong som vanligt løber i forvejen med en stigning på 1,5 pct.

På børsen i Taipei er der et plus i Taiex-indekset på 1,3 pct., og også Kospi-indekset i Seoul stiger 1,3 pct., mens Singapores Strait Times indeks begrænset stigningen til 0,1 pct.

Børsen i Sydney ligger til gengæld kort før lukketid med en gevinst på 1,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
0,0
Topix-0,3
Hongkongs Hang Seng+1,5
China Shanghai Composite+0,5
China CSI 300
+0,6
Taiwan Taiex+1,3
Sydkoreas Kospi+1,3
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200+1,1

.\\˙ MarketWire