Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom: Jyske Bank bør være tættere på aktietilbagekøb efter opjustering

11/7 09:03

Jyske Bank opjusterer tirsdag sine forventninger til 2023, og det kan betyde, at et aktietilbagekøb eller anden udlodning til investorerne er tættere på.

Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen i en kommentar på opjusteringen.

- 2023 bliver et jubelår for Jyske Bank. Timingen af købet af Handelsbanken har vist sig at være "meget god". Stigende renter, godt forretningsomfang og fortsat lave hensættelser giver medvind, skriver Per Hansen.

Jyske Bank venter nu et nettooverskud for året på 4,7-5,3 mia. kr. Det svarer til et resultat per aktie i niveauet 70-80 kr. Tidligere var der ventet et resultat på 4,3-4,9 mia. kr. for året.

Opjusteringen bygger ifølge Jyske Bank på et første halvår, hvor banken fik et resultat før skat på godt 3,3 mia. kr. før skat og 2,4 mia. kr. efter skat mod 2,1 mia. kr. før skat og knap 1,7 mia. kr. efter skat i første halvår 2022. Dertil også særligt købet af Handelsbanken Danmark, der overgår de i forvejen positive forventninger.

Investeringsøkonomen vurderer, at opjusteringen er med til at øge forventningerne til, at Jyske Bank i forbindelse med halvårsresultatet den 15/8 vil annoncere et aktietilbagekøb eller anden udlodning til investorerne.

Jyske Bank åbner tirsdag med et plus på 1,7 pct. til 518,8 kr.

.\\˙ MarketWire