Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmarks andet kvartal var ifølge Danske Bank uheldigt med en bitter eftersmag

11/7 09:40

Topdanmark var i andet kvartal af 2023 udfordret af flere skadeanmeldelser og forsikringshensættelser. Danske Bank kalder kvartalet "uheldigt" og vurderer, at det kommer til at trække tråde med sig frem til 2024-25.

Det fremgår af et notat fra banken.

- Hovedsageligt er det et uheldigt 2023-andet kvartal, men med en bitter eftersmag, skriver banken og tilføjer:

- Vi forventer, at de underliggende skadetendenser forværres med 300 basispoint på årsbasis på grund af en stigning i antallet af mindre skader og motorskader, hvilket vil have en smittende effekt på andet halvår og 2024-25.

I andet kvartal blev Topdanmark udfordret af højere lønforventninger, som medførte justeringer i forsikring hensættelserne til erstatninger af arbejdsskader. Det fik ifølge Danske Banks notat en negativ indvirkning på investeringerne i andet kvartal og gav et samlet tab på 80 mio. kr.

Danske Bank fremhæver også det forsikringstekniske resultat, der fik modvind af tørke-, stor- og brandskader samt flere motorskader. Det gav et resultat 6 pct. under konsensus.

Danske Bank sænker sit kursmål for aktien med 10 kr. til 340 kr. og gentager anbefalingen "hold".

Topdanmark falder 2,8 pct. til 312,2 kr. ved 9.30-tiden tirsdag.

.\\˙ MarketWire