Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Københanvns Lufthavne ser flere passagerer og løfter finansielle forventninger

11/7 10:59

Københavns Lufthavne forventer flere passagerer i 2023, og det giver anledning til at løfte de finansielle forventninger til året.

Samtidig har aftalen mellem Naviair og flyvelederne, der i begyndelsen af sommeren var i konflikt, givet mindre usikkerhed.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag.

Lufthavnene venter nu 26 mio. passagerer i årets løb, hvor der tidligere var ventet 25 mio. passagerer.

Hvis det sker, ventes resultat før skat at blive i niveauet 300-350 mio. kr. mod tidligere 150-200 mio. kr.

Forventningerne til vækst i omsætning er samtidig opdateret til 13 pct. mod tidligere 10 pct. for helåret 2023.

- Ledelsen har opdateret sine forventninger til den resterende del af 2023, dels på grund af den fortsatte stigning i passagertallene, dels med baggrund i den indgåede aftale mellem Naviair og flyveledere, som har reduceret de tidligere rapporterede usikkerheder vedrørende antallet af operationer, skriver selskabet.

Geopolitisk uro og makroøkonomiske forhold med store udsving i både energipriser og renter betyder dog, at prognosen er forbundet med usikkerhed, lyder det videre.

Forventningerne til anlægsinvesteringerne skrumper dog, og her ventes nu et investeringsniveau på 1,6 mia. kr. mod tidligere 1,7 mia. kr.

- Udvidelsen af Terminal 3 udgør cirka halvdelen af det forventede investeringsniveau for 2023. Den resterende del udgøres af projekter, der relaterer sig til kapacitet, sikkerhed, security og compliance, skriver selskabet.

Det er kun en mindre andel af aktierne i Københavns Lufthavne, der er i fri handel på børsen. Aktien falder tirsdag 1,4 pct. til 5720 kr.

.\\˙ MarketWire