Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rockwool-konkurrenten Kingspan stiger 12 pct. efter opløftende opdatering

11/7 11:07

Kingspan stiger 12,5 pct. til 64,30 euro på børsen i Dublin, efter at den irske Rockwool-konkurrent har leveret en opløftende markedsopdatering for første halvår.

Den irske byggematerialekoncern venter et rekordoverskud i første halvår på 435 mio. euro, hvilket er en spids over de 434 mio. euro, der blev tjent i første halvår sidste år.

Kingspan er "overordnet gunstigt positioneret", da den går ind i tredje kvartal, med en opmuntrende pipeline, skriver byggemateriale koncernen, der også fremhæver, at efterspørgslen efter dataapplikationer.

Koncernen, der ud over isoliering også laver facadeplader og tagplader, fremhæver den store forskel på udviklingen i de forskellige markeder og kategorier, hvor Amerika overgår aktiviteten i Europa og løsninger til ultra energieffektivitet.

- Boligsektoren verden over er nedtrykt i et højere rentemiljø, selv om det underliggende behov for boliger forekommer stærkt på de fleste markeder, skriver Kingspan.

Finanshuset Morgan Stanley lægger vægt på kommentaren om solid efterspørgsel på nogle markeder samt ledelsens melding om margin-medvind, når lagernedbringelsen nærmer sig sin afslutning.

Herhjemme ligger Rockwool med et plus på 2,5 pct. i 1694 kr. i toppen af det danske C25-indeks.

Den danske isoleringskoncern har dog allerede i sidste uge leveret en opjustering af sin driftsmarginprognose og enkelte foreløbige tal for andet kvartal.


.\\˙ MarketWire