Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BASF nedjusterer forventningerne til både salg og indtjening

13/7 06:34

BASF har efter et hårdt første halvår onsdag aften nedjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023.

Den tyske kemikoncern regner nu med en omsætning i løbet af hele året på 73-76 mia. euro mod tidligere 84-87 mia. euro. Samtidig ventes det justerede driftsoverskud, EBIT, nu at lande i 4,0-4,4 mia. euro mod førhen et bud på 4,8-5,4 mia. euro.

De nye forventninger ligger noget under konsensus blandt analytikerne, som ifølge Bloomberg News venter et salg i 2023 på 79,81 mia. euro og et plus på driften på 4,79 mia. euro.

Nedjusteringen kommer efter en negativ udvikling i andet kvartal, hvor omsætningen ifølge foreløbige tal faldt med 25 pct.

- Dette var hovedsageligt drevet af betydeligt lavere priser og volumener, hedder det i en meddelelse, hvor af det også fremgår, at negative valutakurseffekter ligeledes påvirkede udviklingen.

I andet kvartal endte omsætningen således i 17,3 mia. euro, mens 19,43 mia. euro var ventet, og overskuddet på driften blev på 1,0 mia. euro efter et fald på 57 pct. mod konsensus på 1,06 mia. euro.

BASF fremhæver, at den globale vækst i første halvår af 2023 på anslåede 2,4 pct. hovedsageligt var drevet af fremgang inden for servicesektorerne, mens der var fortsat opbremsning i væksten inden for industrien, hvor BASF jo gør sig gældende.

- For anden halvdel af 2023 forventer BASF ikke yderligere svækkelse af efterspørgslen på globalt niveau, da lagrene af kemiske råvarer i kundeindustrierne allerede er blevet kraftigt reducerede.

- BASF regner imidlertid med en forbeholden genrejsning, da den globale efterspørgsel på forbrugsvarer vil være lavere end tidligere antaget. Med dette vil marginerne også fortsat være under pres.

BASF's aktie, som i Europa steg med 2,6 pct. i den ordinære handel onsdag, falder 2,8 pct. i eftermarkedet hos Euronext.

.\\˙ MarketWire