Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britiske husbyggefirmaer falder: Potentielle boligkøbere holder igen

13/7 09:54

Aktierne i de store britiske husbyggefirmaer falder fra åbningen på aktiemarkedet i London efter et par branchenyheder, der viser klare tegn på opbremsning i sektoren.

På den ene side har landets største husbyggefirma, Barratt Developments, meldt forventninger ud om et fald i opførelsen af nye huse i år på omkring 20 pct.

Samtidig viser en undersøgelse ifølge Bloomberg News, at potentielle boligkøbere på grund af inflationen og de høje renter trækker sig tilbage fra ejendomsmarkedet med den højeste takt i otte måneder.

Indekset fra The Royal Institution of Chartered Surveyors, der følger husprisudviklingen, viser et fald til minus 46 pct. i juni fra minus 30 pct. måneden før. Det er 11 point under det niveau, som økonomerne havde regnet, skriver Bloomberg.

Og en måling af nye huskøberes interesse viser et fald på 25 point til minus 45 pct.

Tilbage til Barratt Developments, som i regnskabsåret, der løber frem til udgangen af juni 2024, venter at bygge mellem 13.250 og 14.250 huse.

Det er et fald fra 17.206 huse regnskabsåret før. Midtpunktet af forventningsintervallet svarer til et fald på omkring 20 pct.

Udfordringerne er ifølge selskabets topchef, David Thomas, blevet større den seneste tid, hvor kunderne er hårdt pressede af høje leveomkostninger.

Fra midten af maj og i løbet af juni er antallet af reservationer dykket markant mere, end det normalt er tilfældet, skriver Reuters.

Aktien i Barratt falder torsdag med 4,3 pct., og der er også en negativ tendens i de øvrige britiske aktier med eksponering mod boligbyggeriet.

Her er en oversigt over dagens kursudvikling i de britiske aktier inden for husbyggeriet:

Selskab
Kursudvikling (kl. 9:45)
Barratt Developments
-4,3
Persimmon
-1,7
Crest Nicholson
-1,9
Bellway
-1,6
Vistry
-1,4
Redrow
-1,5

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire