Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positiv afslutning på bedste uge i otte måneder

14/7 06:45

Der er igen generelle stigninger i de asiatiske aktiemarkeder fredag, hvor den optimistiske stemning fra Wall Street forlænges oven på endnu en indikation af faldende amerikanske inflation torsdag.

Den mindste stigning i amerikanske producentpriser i næsten tre år, øger de forbedrede inflationsudsigter efter onsdagen rapportering af afdæmpet forbrugerprisvækst i det langsomste tempo i mere end to år.

- Det betyder, at Federal Reserve stort set er ved at krydse målstregen i afslutningen af den mest aggressive stramningscyklus i fire årtier. Så det garanterer den hurtige prisregulering, som vi har set i mange aktivklasser, siger markedsanalytiker Tony Sycamore fra IG i Sydney til Reuters.

Forude venter investorerne startskuddet for den amerikanske regnskabssæson, hvor JPMorgan Chase, Citigroup, og Wells Fargo offentliggør tallene for andet kvartal.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,7 pct. og dermed en stigning over ugen på hele 5,45 pct. Det er den bedste udvikling i otte måneder.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i Dow Jones på 0,2 pct., mens S&P 500 står til en uændret åbning og Nasdaq til en stigning på 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere fredag.

I Tokyo følger investorerne fortsat den positive udviking på Wall Street, på trods af en massiv styrkelse f den japanske yen over den seneste uge, som modarbejder indtjeningen i de store eksportvirksomheder i Japan.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., mens Topix-indekset øger 0,1 pct.

Også aktierne i Hongkong og Shanghai fortsætter den seneste uges stigninger omend i mere beskeden takt en de foregående dage.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., techtunge CSI 300 øger 0,2 pct., og Hongkongs Hang Seng-indekset handles 0,3 pct. højere.

På børsen i Taipei, Taiwan, er der et plus i Taiex-indekset på 1,1 pct., og Kospi-indekset i Seoul stiger 1,2 pct.

Stemningen i Singapore er også god, idet Strait Times indekset øger 0,3 pct., og børsen i Sydney kort før lukketid ligger med en gevinst på 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,3
Topix+0,1
Hongkongs Hang Seng+0,3
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+1,1
Sydkoreas Kospi+1,2
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI+0,3
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire