Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Carlsberg-aktien vil komme under pres efter russisk dekret

17/7 08:54

Det skaber stor usikkerhed for Carlsberg og den igangværende salgsproces af de russiske bryggerier, at koncernens russiske forretning hen over weekenden er blevet taget under russisk kontrol.

Den usikkerhed vil smitte af på aktiekursen, der kan komme under pres mandag, mener Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.

- Det betyder stor usikkerhed, og det kan trykke aktien ned, siger han til MarketWire.

Årsagen skal findes i, at den russiske præsident Vladimir Putin søndag har underskrevet et dekret, der betyder, at de russiske bryggerier midlertidigt er taget under russisk administration.

Carlsberg er i fuld gang med at frasælge sin russiske forretning, som man i juni fandt en køber til, men det arbejde hænger nu også i en tynd tråd. Frasalget var desuden fortsat betinget af en godkendelse fra de russiske myndigheder, som endnu ikke er i hus.

- Udsigterne for det frasalg er nu usikre på grund af præsidentdekretet, skriver Carlsberg i en meddelelse, hvor de bekræfter situationen.

Her oplyser Carlsberg også, at det danske selskabet ikke er blevet kontaktet direkte af russiske myndigheder med information om dekretet.

Carlsberg har nedskrevet en stor del af værdien for den russiske forretning, og presset på aktien afhænger derfor blandt andet af, hvor meget markedet fortsat har regnet med, at Carlsberg vil kunne få ud af salget.

.\\˙ MarketWire