Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Nagel satser på renteløft i juli men er fortsat usikker på september

17/7 17:18

Renten skal op, når Den Europæiske Centralbank i slutningen af måneden afholder sit næste rentemøde, men herefter er det usikkert, hvad der skal ske.

Det er budskabet fra Joachim Nagel, der er medlem af ECB's styreråd og chef for den tyske centralbank, over flor Bloomberg mandag.

- Vi er nødt til at hæve næste gang, og jeg forventer et løft på 25 basispoint på mødet i juli, siger han til mediet.

Det næste rentemøde afsluttes 27. juli, og herefter skal vi vente til september, før centralbanken igen tager stilling til renteniveauet. I den periode bliver de data, der indløber, afgørende.

- For september-mødet er vi nødt til at se på, hvad data fortæller os, siger han.

Det er den høje inflation, der har vist sig vedholdende, som er årsagen til, at centralbankerne bliver ved med at løfte renterne.

- For mere eller mindre alle de udviklede lande bevæger kerneinflationen sig ikke ned, som vi ellers har set i tidligere cyklusser, siger han.

Markedet indregner aktuelt, at rentetoppen skal rammes i september, hvor niveauet i så fald vil være 4 pct. efter to løft på 25 basispoint i henholdsvis juli og september.

.\\˙ MarketWire