Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB's Knot: Ingen garanti for nyt renteløft efter juli

18/7 10:46

Det er ikke givet, at Den Europæiske Centralbank, ECB, vil hæve sin rente igen efter den varslede renteforhøjelse i juli.

Sådan lyder vurderingen fra den hollandske centralbankchef, Klaas Knot, ifølge Bloomberg News.

- I juli tror jeg, at det er en nødvendighed - for alt efter juli vil det højst være en mulighed, men på ingen måde garanteret, siger han til Bloomberg TV.

Beslutninger efter juli vil afhænge af, hvordan nøgletallene udvikler sig efter det varslede renteløft.

Kommentarerne fra Klaas Knot kommer godt en uge før ECB's rentemøde 27. juli. Her er stort set lovet et renteløft på 25 basispoint til en indlånsrente på 3,75 pct.

Hvordan pengepolitikken vil blive drevet herefter, er der noget uenighed om. Nogle mener ifølge Bloomberg News, at den igangværende stramningscyklus er nødt til at fortsætte i længere tid for at lægge en dæmper på inflationen, mens andre ønsker at fjerne presset på økonomien i eurozonen.

Blandt fortalerne for en mere forsigtig rentefærd er Ignazio Visco, der er italiensk centralbankdirektør, og som tidligere har talt imod nye løft af renten. I en tale ved et arrangement i Indien siger bankdirektøren, at forbrugerprisstigningerne kan aftage hurtigere, end centralbanken ellers har udregnet.

Det er "umuligt at sige", hvordan centralbankmedlemmerne vil stemme efter næste uges rentemøde, da der kommer "mange relevante nøgletal mellem nu og september", siger Klaas Knot.

ECB mødes først 14. september efter rentemøde til juli.

.\\˙ MarketWire