Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Grøn månedsafslutning på de fleste aktiebørser

31/7 06:59

De asiatiske investorer slutter juli måned af med stil på de fleste aktiemarkeder - forud for en uge med vigtige økonomiske data og en bølge af regnskaber fra megakoncerner som Amazon og Apple.

Selv de japanske markeder er i overhalingsbanen trods stigende japanske obligationsrenter, som udgør en risiko. Men i første omgang har det ikke ført til en styrkelse af yen - tværtimod.

- Nikkei-indekset stiger i dag på baggrund af stigninger i de amerikanske aktier og en svagere yen, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,1 pct. og står til at lukke måneden med en samlet stigning på næsten 6 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer derimod mindre kursfald fra start på mandagens handel i New York i størrelsesordenen 0,2 pct.

I Tokyo giver den svækkede yen anledning til en særdeles positiv stemning omkring de store eksportører.

Toyota, som fremlægger økonomiske resultater senere i indeværende uge, stiger 2,2 pct., og kollegaen Nissan øger 0,7 pct.

Hitachi har annonceret en stigning i nettoresultatet i det forskudte første kvartal på 90 pct., og aktien får lagt 4,1 pct. oven i kursen.

Nikkei 225-indekset stiger 1,0 pct., og Topix-indekset øger 1,0 pct.

På de kinesiske markeder venter investorerne igen ny stimulus fra Beijings side efter dagens nedslående officielle PMI-data.

Shanghai Composite og CSI 300 øger henholdsvis 0,6 pct. og 0,8 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong lægger fra med en stigning på 1,5 pct.

På de øvrige markeder er der et tab i Taiex-indekset i Taiwan på 0,9 pct., og Singapores Strait Times-indeks handles med et minus på 0,2 pct, mens Kospi-indekset i Seoul er i plus med en gevinst på 0,8 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,0
Topix+1,0
Hongkongs Hang Seng+1,5
China Shanghai Composite+0,6
China CSI 300
+0,8
Taiwan Taiex-0,9
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensex0,0
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200-0,3

.\\˙ MarketWire