Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hollandske Heineken skuffer på ølvolumen i første halvår og nedjusterer forventning

31/7 08:04

Heineken slukkede ikke tørsten i det omfang, som der var ventet blandt analytikere. Efter første halvår nedjusterer den hollandske bryggerigigant sin forventning til driftsindtjeningen i 2023.

Det viser regnskabet for andet kvartal mandag.

Heineken venter nu en stabil til midt-encifret organisk vækst i driftsresultatet for hele året mod tidligere ventet midt-encifret til høj-encifret vækst.

- I Europa, som er den region, der har den største inflationspåvirkning, faldt volumen i overensstemmelse med vores forventninger, men efterspørgslen i Asien-Stillehavs-regionen var betydeligt svagere end ventet på grund af en økonomisk afmatning og vores egen underpræstation i Vietnam, udtaler direktør Dolf van den Brink i regnskabet.

I andet halvår ventes dog en betydelig forbedring af driftsresultatet som følge af lavere inflationspres, mens prisvæksten begynder at aftage med volumentendenser, der langsomt forbedres til et lavt encifret fald.

Den organiske ølvolume faldt 5,6 pct. i de første seks måneder af året, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et noget lavere fald på 3,15 pct.

I samme periode lød den organiske omsætningsvækst på 6,6 pct. mod ventet 9,43 pct.

Dykkes der ned i de forskellige regioner, steg omsætningen 8,9 pct. i Europa., mens den faldt med hele 6,9 pct. i Asien-Stillehavs-regionen.

Analytikerne havde ventet en stigning på 10,8 i Europa og et dyk på 0,39 pct. i Asien-Stillehavs-regionen.

I første halvår faldt den justerede driftsindtjening med 8,8 pct. organisk til 1,94 mia. euro, hvilket også skuffer i forhold til analytikerkonsensus på 2,12 mia. euro.

Det er især Asien-Stillehavsregionen, der skuffer ved at dykke 37 pct. til 400 mio. euro mod ventet 555,2 mio. euro.

Set på kvartalsbasis endte ølvolumen på 65,2 mio. hektoliter, hvor markedet havde ventet 68,7 mio. hektoliter.

Heineken-aktien faldt 1,2 pct. fredag på børsen i Amsterdam, mens den danske konkurrent Carlsbergs B-aktie faldt marginale 0,1 pct. til 1043,50 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire