Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed-chef i Chicago kalder amerikansk inflation for "fantastiske nyheder"

31/7 16:17

Austan Goolsbee, der er chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, kalder de amerikansk inflationstal fra i sidste uge for "fantastiske nyheder". Men han har endnu ikke lagt sig fast på en pause i rentestigningerne på det næste møde i den amerikanske centralbank.

Federal Reserves foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, viste i torsdags en stigningstakt på 4,1 pct. på årsbasis i juni, mens priserne steg med 0,2 pct. i forhold til måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News estimeret en fremgang på 4,2 pct. på årsbasis og 0,2 pct. på månedsbasis.

- Jeg har ikke besluttet mig for, hvad der skal ske på mødet i september. Men at blive på den gyldne vej - som vi lige nu følger - ville være en triumf og er opnåelig lige nu, siger han til Yahoo! Finance, skriver Bloomberg.

Fed-chefen hentyder til chancen for at få inflationen ned på målet på 2 pct. uden at skabe recession.

Austan Goolsbee, der i år har stemmeret i rentekomitéen i den amerikanske centralbank, siger, at man må "spille efter gehør" i forbindelse med om pengepolitikken er stram nok.

- Vi får en del flere tunge data inden det næste rentemøde. Men det ser ud til, at vi holder os inden for linjen, siger Chicago-chefen.

Federal Reserve hævede i sidste uge rentespændet med 25 basispoint til 5,25-5,50 pct., hvilket er det højeste niveau i 22 år.

.\\˙ MarketWire