Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Let positiv start på august måned

1/8 06:43

De asiatiske investorer starter august i positiv stemning, om end der generelt er tale om mindre stigninger, som det også var tilfældet på Wall Street mandag, og i det amerikanske futuresmarked tirsdag morgen.

De globale investorer kan se frem til lidt mere ujævne bevægelser i markedet ifølge analytikere.

- Aktierne ser ikke billige ud, men der er næppe tvivl om, at makronyhederne - højere vækst og lavere inflation - er et mere aktievenligt miks end forventet, skriver analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management i et notat ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig små stigninger under 0,1 pct. fra start på augusts handel i New York senere på dagen.

I Tokyo nyder investorerne godt af en fortsat svækkelse af den japanske yen, mens de afventer dagens hovedbegivenhed, første kvartalsregnskabet fra Toyota.

- Dagens marked starter højere på baggrund af stigninger på Wall Street såvel som svækkelsen af yen, skriver onlinemæglerfirmaet Monex i Tokyo i et notat.

Toyota ventes ifølge lokale medier at fremlægge et stærkt resultat. Bilgiganten vil offentliggøre regnskabet i løbet af eftermiddagshandlen lokal tid.

Nikkei 225-indekset stiger 0,7 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

På de kinesiske markeder er man lidt mere tilbageholdende efter endnu et sæt ringe økonomiske data, idet aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor viser et overraskende stort fald i juli.

Dermed er aktivitetsniveauet dumpet under balancepunktet.

Shanghai Composite stiger 0,1 pct., mens CSI 300 falder i samme størrelsesorden.

Hang Seng-indekset i Hongkong ligger samtidig så godt som uændret.

På de øvrige markeder er der en gevinst i Taiex-indekset i Taiwan på 0,3 pct., og Kospi-indekset i Seoul stiger 1,0 pct., mens Singapores Strait Times-indeks falder 0,1 pct.

Sydneys ASX-indeks her fået et sent skub opad, efter at den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, undlod at hæve renten på dagens pengepolitiske møde.

Det sender indekset op med yderligere 0,5 pct.point til et lukkeniveau på plus 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,7
Topix+0,5
Hongkongs Hang Seng0,0
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
-0,1
Taiwan Taiex+0,3
Sydkoreas Kospi+1,0
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire