Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk pakkekæmpe opjusterer efter god indtjening - men skuffende salg rammer aktien

1/8 11:53

Tyske DHL Group - det tidligere Deutsche Post - leverede en stærk indtjening i andet kvartal, hvor salget ellers ikke helt kunne følge med markedets forventninger.

På den baggrund løftes bunden af forventningerne til hele 2023's indtjening også, men investorerne synes tirsdag at fokusere mest på den svagere end ventede toplinje, og aktien falder ud på formiddagen med 4,6 pct. til 44,55 euro på børsen i Frankfurt.

Post- og pakkekæmpen, der tidligere var det statsejede tyske postselskab, omsatte i andet kvartal for 20,1 mia. euro, mens analytikerne havde regnet med et salg på 21,4 mia. euro.

Men til gengæld var der godt styr på omkostningerne, så indtjeningen før renter og skat (EBIT) endte på 1,69 mia. euro, mens analytikerne havde ventet et plus på 1,54 mia. euro på den konto.

For hele året venter DHL Group nu et driftsresultat på 6,2-7,0 mia. euro mod tidligere ventet 6,0-7,0 mia. euro. Dermed er midtpunktet løftet med 100 mio. euro - helt tilsvarende den opjustering, som DSV leverede i sidste uge.

I et normaliseret makroøkonomisk miljø venter selskabet desuden, at det vil nå et driftsresultat på over 8 mia. euro, fremgår det af regnskabet.

Det tyske selskab kom per 1. juli i år til at hedde DHL Group efter at have skiftet navn fra Deutsche Post DHL.

.\\˙ MarketWire