Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bank of Japan: Ændret rentekurveudsving er ikke optakt exit fra ultralave renter

2/8 06:34

Den japanske centralbanks beslutning om at justere den kontroversielle rentekurvekontrol var rettet mod at gøre bankens massive stimulans mere bæredygtig, og ikke en optakt til et exit fra de ultralave renter.

Det siger Bank of Japan-viceguvernør Shinichi Uchida onsdag ifølge Nikkei Asia.

Shinichi Uchida slår samtidig fast, at der stadig er lang vej igen, før betingelserne er på plads for, at Bank of Japan kan hæve det kortsigtede rentemål fra det nuværende minus 0,1 pct.

Kommentaren kommer efter at centralbanken fredag overraskede finansmarkederne ved at ændre på rentekurvekontrollen og tillade de lange tiårige renter at stige mere frit i takt med den stigende inflation.

Banken foretog ifølge viceguvernøren justeringen for at afbalancere de omkostninger og fordele som styring af rentekurven medfører efter ændret adfærd hos virksomheder og tegn på accelererende inflationsforventninger.

- Enhver politik har sine positive virkninger, men det kommer også altid med en pris. Der er ingen gratis frokost til nogen form for politik, sagde Shinichi Uchida i en tale onsdag og fortsatte:

- Når inflationsforventningerne stiger, forstærkes ikke kun de lempende effekter, men også bivirkningerne. Det er nødvendigt at finde en optimal balance mellem de to.

I betragtning af "ekstremt høj" usikkerhed omkring de økonomiske udsigter og inflationsudsigterne, var Bank of Japans beslutning om at gøre rentekurvekontrollen mere fleksibel rettet mod at opretholde en ultraløs pengepolitik.

- Det burde være overflødigt at sige, at vi ikke har et exit fra de monetære lempelser i tankerne, lød det fra viceguvernør Uchida ifølge Nikkei Asia.

.\\˙ MarketWire