Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Fitch-nedjustering sender chokbølge gennem asiatiske aktiemarkeder

2/8 06:39

De asiatiske aktiemarkeder ligger med store fald onsdag, da kreditvurderingsfirmaet Fitchs nedjustering af amerikansk statsgæld sender chokbølger gennem de finansielle markeder.

Fitch nedgraderede tirsdag aften amerikansk statsgæld til AA+ fra AAA i et træk, der har fået skarp kritik fra Det Hvide Hus og samtidig overrasket investorerne, der forsøger at evaluere effekten.

- Det meste af uroen i Asien her til morgen og bevægelserne i statspapirrenterne er udløst af Fitchs beslutningen. Det er en slags kortvarig refleksreaktion, så vi bliver nødt til at vente og se på, hvordan det her udvikler sig, siger chefanalytiker Manishi Raychaudhuri fra BNP Paribas Asia Pacific til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 1,2 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig accelererende kursfald på 0,3-0,6 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo skæves der til de amerikanske kursfald tirsdag, og de negative futures-indkationer for onsdagens marked, der vægter tungere end den fortsatte svækkelse af den japanske yen.

Nikkei 225 dropper 2,0 pct., og Topix-indekset falder 1,2 pct.

De kinesiske aktier reagerer også på den negative internationale stemning.

Shanghai Composite falder 0,8 pct., techtunge CSI 300 dropper 0,7 pct., og Hongkongs Hang Seng-indekset dumper hele 2,0 pct.

På børsen i Taipei er der et minus i Taiex-indekset på 1,8 pct., og Kospi-indekset i Seoul følge godt med med et fald 1,7 pct., mens Singapores Strait Times indeks begrænset tabet til 0,9 pct.

Børsen i Sydney ligger kort før lukketid med et indeksfald på 1,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-2,0
Topix-1,2
Hongkongs Hang Seng-2,0
China Shanghai Composite-0,8
China CSI 300
-0,7
Taiwan Taiex-1,8
Sydkoreas Kospi-1,7
Indiens BSE Sensex-0,6
Singapores STI-0,9
Sydney ASX 200-1,0

.\\˙ MarketWire