Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk husbygger holdt oppe af modstandsdygtige priser trods massivt rentehop

2/8 10:55

Den britiske husbygger Taylor Wimpey er blandt de bedst præsterende aktier i Europa onsdag, efter at selskabets regnskab for første halvår har afsløret modstandsdygtige priser trods de massive pengepolitiske stramninger og deraf stigende finansieringsomkostninger for boligkøbere og -ejere.

Aktien stiger med 3,2 pct. til 117,80 pence i et ellers surt marked onsdag, efter at kreditvurderingsbureauet Fitch tirsdag aften sænkede sin vurdering af den amerikanske statsgæld.

Den gennemsnitlige salgspris hos Taylor Wimpey steg således med 6,7 pct. til 320.000 pund i første halvår sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Dog sælges der også lidt færre boliger, da den ugentlige salgsratio til private var på gennemsnitligt 0,71 i første halvår mod 0,90 i den samme periode af sidste år.

Det er dog en fremgang fra 0,48 i andet halvår 2022.

- Første halvår har været kendetegnet ved variable markedsvilkår inklusive betydeligt højere boliglånsrenter, siger Jennie Daly, der er administrerende direktør hos Taylor Wimpey i regnskabet.

Med stigningen onsdag er den britiske aktie den næstmest stigende i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, hvor i øvrigt blot 26 ud af 600 aktier stiger.

Samlet falder indekset med 1,5 pct.

.\\˙ MarketWire