Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA øger det kvartalsvise salg af statsobligationer mere end ventet

2/8 14:55

Det amerikanske finansministerium har for første gang i over to et halvt år øget sit kvartalsvise salg af lange statsobligationer til finansiering af statens underskud. Det sker for at teste markedsdeltagernes appetit på fortsat at køb amerikanske statsobligationer, efter at kreditvurderingsinstituttet Fitch tirsdag nedjusterede ratingen af amerikansk statsgæld fra "AAA" til "AA+".

Finansministeriet oplyser onsdag, at det fra næste uge vil sælge længereløbende statsobligationer for 103 mia. dollar i kvartalet. Tidligere var det 96 mia. dollar. Ifølge Bloomberg News, og salget er desuden en smule over det som markedsdeltagerne havde ventet.

Renten på den tiårige T-bond steg fra 4,02 til 4,06 pct. efter meldingen.

Mandag offentliggjorde det amerikanske finansministerium, at lånebehovet ventes at løbe op i 1007 mia. dollar i tredje kvartal - eller 274 mia. dollar - mere end estimeret i maj.

Der er tale om rekord for et tredje kvartal, hvoraf en del kan forklares med, at ministeriet ønsker at polstre sig med ekstra kontantreserver. Målet er nu, at have 650 mia. dollar til rådighed ved udgangen af kvartalet mod tidligere estimeret 600 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Finansministeriet har i øjeblikket 552 mia. dollar i kassen og har forsøgt at øge sine reserver, siden beslutningen om at suspendere gældsloftet i juni.

.\\˙ MarketWire