Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Vigende global økonomisk aktivitet sender investorer i defensiven

9/8 06:40

De asiatiske aktieinvestorer er gået i defensiven onsdag morgen, efter endnu et sæt svage økonomiske data fra Kina tegner et billede af en aftagende global økonomisk aktivitet inden torsdagens vigtigste amerikanske inflationsdata.

De svage kinesiske data lægger yderligere pres på stemningen efter kursfald på Wall Street tirsdag, hvor en nedgradering af de små og mellemstore banker kastede grus i maskineriet og udløste udsalg af finansielle aktier.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,3 pct. efter tirsdagens dyk på 1,2 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig små stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo læner investorerne sig op af Wall Streets udvikling, nedgradering af de små og mellemstore banker gav kursfald.

- Nedjusteringen udløste salg af finansielle aktier, og det japanske marked forventes at starte lavere, sagde analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo ifølge AFP inden handelsstart.

Nikkei 225-indekset viger 0,6 pct., og Topix-indekset falder 0,5 pct.

På de kinesiske markeder er investorerne igen optaget af endnu et sæt ringe data. Nu er det fald i såvel forbruger- som producentpriser, der puster til deflationsspøgelset.

Tallene kommer efter gårsdagens skuffende eksporttal.

- Jeg vil sige, at det stadig er en ret svag rapport, der understreger den meget svage indenlandske efterspørgsel i den kinesiske økonomi. Og jeg tror ikke, at det vil forsvinde lige med det første, siger strateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

Strategen vurderer, at den kinesiske regering bliver nødt til at øge den politiske stimulans for at imødegå deflationsrisikoen.

Shanghai Composite falder 0,4 pct., CSI 300 viger 0,2 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong ligger med et minus på 0,1 pct.

På de øvrige markeder er der en stigning i Kospi-indekset i Seoul på 1,2 pct., og ASX-indekset i Sydney ligger med et plus på 0,2 pct., mens Taiex-indekset i Taipei falder 0,1 pct.

Børsen i Singapore er lukket for landets nationaldag.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,6
Topix-0,5
Hongkongs Hang Seng-0,1
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi+1,2
Indiens BSE Sensex-0,4
Singapores STILukket
Sydney ASX 200+0,2

.\\˙ MarketWire