Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg i Rusland: Nyt skrækscenarie truer

9/8 08:57

De russiske myndigheder overtog i juli kontrollen med Carlsbergs bryggerier i landet ved et præsidentielt dekret. Nu risikerer Carlsberg, at russiskproducerede øl kan strømme ind i Kina, der er virksomhedens vækstmarked.

Det skriver Berlingske Business.

Der var et lille lyspunkt for den danske bryggerivirksomhed i juni, da der efter en lang proces, kunne annonceres en aftale om køb af Carlsbergs russiske forretning til den russiske metalemballageproducent Arnest.

Det faldt dog til jorden efter dekretet fra præsident Putin, og den russiske stats overtagelse af kontrollen med Baltika, der er Carlsbergs russiske bryggerivirksomhed med otte bryggerier og 8400 ansatte.

Den nye direktør og ven af Putin, Taimuraz Bollojev, kan ifølge avisen uden større problemer producere de øl, Carlsberg er kendt for. Carlsberg risikerer derfor både, at russerne forsynes med virksomhedens ølmærker, samt at det kinesiske marked forsynes, hvis Kina importerer de russiskproducerede øl.

Carlsberg ejer fortsat aktierne i de russiske bryggerier, og der er endnu ikke sket en reel nationalisering. Men det er på nuværende tidspunkt svært at se en fremtid, hvor Carlsberg ikke på en eller anden måde mister den russiske forretning uden særlig kompensation, skriver Berlingske Business.

Originialartikel: Berlingske Business, 9. august, side 8

.\\˙ MarketWire