Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Kinesisk nedtur og stigende amerikanske renter presser aktierne

14/8 06:41

De asiatiske aktier har det hårdt mandag forud for kinesiske data, der sandsynligvis vil forstærke argumentet om seriøs stimulans, selvom Beijing virker tonedøv over for opfordringerne.

Samtidig presser stigende amerikanske renter den globale risikostemning, mens den geopolitiske bekymringsskrue har fået endnu en drej, efter at et russisk krigsskib søndag affyrede varselsskud mod et fragtskib i det sydvestlige Sortehav.

Det varsler en fase af krigen i Ukraine, der kan påvirke olie- og fødevarepriserne, alt imens de globale investorer afventer den amerikanske detailsalgsrapport for juli og referatet fra det seneste pengepolitiske måde i den amerikansk centralbank.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 1,1 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer samtidig kursfald i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo følger investorerne den globale trend nedad. Det er på trods af en svækket yen, der under normale forhold ville gavne det japanske aktiemarked.

Nikkei 225-indekset falder 1,2 pct., og Topix-indekset dropper 1,0 pct.

På de kinesiske markeder er det ikke bare de internationale trends, der holder investorerne tilbage. Bekymringer over effekten af den kinesiske ejendomsgigant Country Gardens tab på adskillige milliarder dollar, der har betydet udeblevne betalinger på obligationsgæld, øger bekymringerne over landets stærkt forgældede ejendomssektor.

I lighed med den stærkt forgældede konkurrent Evergrande vil et sammenbrud hos Country Garden have katastrofale følger for hele det kinesiske finansielle system og økonomi.

Country Gardens aktie falder op mod 16 pct. i Hongkong mandag og er dermed faldet over 37 pct. siden sidste mandag.

- De to store bidragydere til den kinesiske vækst, eksport og ejendom, ligger under for store tilbageslag og påvirker både de lokale og de bredere ASEAN-risikomarkeder negativt, siger analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

Shanghai Composite falder 1,0 pct., CSI 300 viger 1,3 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dykker 2,4 pct.

På de øvrige markeder er der et tab i Taiex-indekset i Taiwan på 1,6 pct., Singapores Strait Times-indeks handles med et minus på 1,9 pct, og Kospi-indekset i Seoul falder 1,1 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 0,9 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,2
Topix-1,0
Hongkongs Hang Seng-2,4
China Shanghai Composite-1,0
China CSI 300
-1,3
Taiwan Taiex-1,6
Sydkoreas Kospi-1,1
Indiens BSE Sensex-0,5
Singapores STI-1,9
Sydney ASX 200-0,9

.\\˙ MarketWire