Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth/CFO: Flere nedskæringer i vente i Cement

15/8 09:57

Yderligere nedskæringer er i vente for FLSmidths cementforretning.

I det regnskab, som ingeniørkoncernen har lagt frem tirsdag morgen, oplyses det, at fortsatte organisatoriske tilpasninger er nødvendig for at fastholde lønsomheden.

- Cement er mere cyklisk, og der er ingen tvivl om, at byggebranchen i den store verden er i nedgang. Efterspørgslen er faldet, og der er stadig overkapacitet. Så vi fortsætter med at skalere forretningen til den rigtige størrelse, siger Roland Andersen, finansdirektør i FLSmidth, i en kommentar til regnskabet.

- Det betyder, at vi kommer til at lave signifikante reduktioner - men det har sådan set være pågående hele tiden, og det fortsætter vi med og vil være på plads formentlig ved udgangen af i år, tilføjer han.

- Der kan blive tale om frasalg af mindre produktområder og selvfølgelig lukning af nogle stillinger. Der er et par af de lande, vi er i, hvor vi ikke skal fortsætte med at være, uddyber Roland Andersen.

FULDSTÆNDIG SEPARATION

FLSmidths mål er en fuldstændig separering af de to divisioner - Cement og Mining - samt lukning af kontorer, hvor Cement ikke længere skal være repræsenteret. Og den proces går planmæssigt fremad.

- I løbet af næste år vil det være to helt selvstændige legale strukturer. Vi har fået lukket hen ved 40 kontorer, siger Roland Andersen.

Op mod 80 kontorer skal lukkes, oplyser finansdirektøren og antager, at den proces sluttes i løbet det kommende år.

VÆN OMSÆTNINGSVÆKST

FLSmidths Cement-division opnåede i årets andet kvartal en omsætning på 1670 mio. kr. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning i divisionen på 1480 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af FLSmidth selv inden opjustering tirsdag i sidste uge. I samme kvartal sidste år havde divisionen en omsætning på 1498 mio. kr.

Driftsmarginen på EBITA-niveau blev 4,3 pct. Her havde analytikerne ventet en lønsomhed på 4,0 pct. I andet kvartal 2022 var driftsmarginen på 2,1 pct.

Ordreindgangen i divisionen faldt til 1276 mio. kr. sammenlignet med ventet tilgang på 1397 mio. kr. og mod 1912 mio. kr. i samme kvartal sidste år, hvor divisionen var begunstiget af en stor ordre på procesteknologi til en ny fabrik på mere end 400 mio. kr.

For hele 2023 venter FLSmidth en omsætning i Cement på omkring 6,0 mia. kr. og en EBITA-margin på 5,5-6,5 pct. Til sammenligning ventede analytikerne - før opjusteringen - en omsætning i divisionen på 6,1 mio. kr. og en driftsmargin på 5,1 pct.

.\\˙ MarketWire