Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandoras regnskab viser en solid udvikling og spæde positive tendenser i Kina, fremhæver analytiker

15/8 11:49

Pandoras regnskab viser en solid udvikling i andet kvartal og en spæd, positiv fremgang på det kinesiske marked.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank.

- Pandoras organiske vækst lander på 5 pct., og det er bedre end ventet, mener Søren Løntoft Hansen, der siger, at den organiske vækst især trækkes op af flere butiksåbninger.

I andet kvartal har Pandora åbnet 33 nye konceptbutikker, og på et år har smykkeselskabet udvidet med i alt 105 konceptbutikker.

- Pandora har i andet kvartal formået at realisere et sammenligneligt salg (like-for-like salg) på 2 pct., hvilket også er bedre end ventet, siger Søren Løntoft Hansen.

Her hæfter han sig især ved Kina.

- For første gang i syv kvartaler rapporterer man om fremgang i like-for-like salg på det kinesiske marked. Selvom basen er meget lav, så er udviklingen stadig positiv, siger Søren Løntoft Hansen.

I regnskabet fremgår det, at det er lande som Portugal, Mexico, Østrig, Spanien, Polen, Peru og Tyrkiet, der har været med til at trække like-for-like salget op.

- Landene afspejler måske nogle lidt mere umodne markeder i forhold til de store Pandora-markeder. Derfor er det nemmere at vokse ud fra en udrulning på disse markeder, end det er på markeder, hvor man har været i en årrække, fortæller Søren Løntoft Hansen.

I forbindelse med regnskabet har smykkeselskabet skruet op for forventningerne for den organiske vækst til 2 til 5 pct. mod tidligere minus 2 til 3 pct.

- Opjusteringen afspejler det momentum, som Pandora har haft til dels i første kvartal, men især i andet kvartal og indgangen til tredje kvartal, siger Søren Løntoft Hansen.

.\\˙ MarketWire