Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netcompanys topchef ser pres på dansk privatforretning som ventet

16/8 09:15

It-selskabet Netcompanys danske privatforretning har som ventet været ramt af én arbejdsdag mindre i andet kvartal samt af større projekter, der kræver længere beslutningsprocesser.

Det udtaler administrerende direktør André Rogaczewski til MarketWire efter regnskab for andet kvartal.

Netcompanys omsætning i Danmark er det seneste år gået fra at have udgjort mere end halvdelen af den samlede forretning til i andet kvartal at udgøre knap 46 pct.

En del af forklaringen er en markant lavere vækst i den danske del af forretning, der i andet kvartal blev på beskedne 2,2 pct. sammenlignet med vækstrater på mere end 25 pct. i udlandet.

I den danske del af forretningen er privatsegmentet den store synder med et omsætningsfald på 7,8 pct. i andet kvartal.

- Den private forretning i Danmark er lidt svagere end den plejer at være. Det er fordi vi har en pipeline, den er af mere kritisk natur og med større projekter, hvor det tager længere tid at tage beslutninger, udtaler Netcompanys topchef.

Opbremsning i privatsegmentet i Danmark er ikke en overraskelse for Netcompany og topchefen:

- Vi var klar over, at større projekter og længere beslutningsproces og generel økonomisk stemning gående ind i 2023 kunne påvirke vores private omsætning i Danmark.

André Rogaczewski henviser også til, at der i Danmark har været én arbejdsdag mindre, hvilket koster næsten 2 pct. på den danske omsætning samt 1 pct.point på marginen for hele koncernen.

- Det er næsten 3000 mennesker, der ikke er på arbejde den ene dag. Det er faktisk 1,4 pct.point på den justerede EBITDA-margin for Danmark alene, pointerer Netcompany-chefen.

Den justerede EBITDA-margin i Danmark er reduceret kraftigt til 18,1 pct. i andet kvartal i år fra 23,5 pct. i samme periode sidste år, mens den for hele koncernen er reduceret til 13,9 pct. fra 15,5 pct.

Dermed ligger niveauet i andet kvartal under prognosen for helåret, der fastholdes på en justeret EBITDA-margin på 15-18 pct.

- Det er helt normalt. For andet kvartal er traditionelt lidt lavere i forhold til vores prognose. Det er der mange årsager til. Blandt andet ferie, arbejdsdage og sæsonudsving, udtaler André Rogaczewski om marginprognosen, som han føler sig helt tryg ved.


.\\˙ MarketWire