Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britiske byggefirmaer falder på stribe efter nedjustering

21/8 10:48

En nedjustering fra det britiske boligbyggefirma Crest Nicholson har mandag givet en kedelig stemning på børsen i London inden for den sektor.

Hårdest går det ud over Crest Nicholson selv med et fald på godt 8 pct., men nyheden smitter også af på selskaber som Barratt Developments, Persimmon, Bellway, Vistry og Redrow.

- På baggrund af vedvarende høj inflation og stigende renter er handelsbetingelserne for boligmarkedet blevet forværret i løbet af sommeren i år. Mens priserne har holdt sig robuste i et marked med begrænset udbud og får nødlidende sælgere, så er den økonomiske usikkerhed afskrækkende for eventuelle boligkøbere, skriver Crest Nicholson.

Selskabet peger også på, at realkreditfinansiering for dem, der ønsker at opgradere eller for dem med lave niveauer af egenkapital, hvilket især gælder førstegangskøbere, er blevet væsentligt dyrere, efter at der - efter udløbet af programmet "Help to Buy" ikke længere er et støtteprogram til at afbøde påvirkningen.

- Transaktionsniveauet på tværs af branchen er derfor svækket yderligere, især i de seneste uger. Selvom den samlede inflation opmuntrende begynder at falde, er både kerneinflationen og løninflationen fortsat høj med yderligere rentestigninger prognosticeret i de kommende måneder, skriver Crest Nicholson.

For regnskabsåret, der slutter ved udgangen af oktober, venter selskabet nu et justeret resultat før skat på omkring 50 mio. pund mod en tidligere prognose på 73,7 mio. pund.

På børsen i København ligger isoleringskoncernen Rockwool i bunden af det danske eliteindeks, C25, med et fald på 1,0 pct.

Det andet børsnoterede danske byggematerialeselskab, H+H, ligger derimod 1,6 pct. højere efter fald i sidste uge, hvor selskabet også nedjusterede resultatforventningerne - blandt andet som følge af lavere volumenforventninger i Storbritannien.

Her er en oversigt over dagens kursudvikling i de britiske aktier inden for husbyggeriet:

Selskab
Kursudvikling (kl. 10:40)
Barratt Developments
-2,1
Persimmon
-2,3
Crest Nicholson
-8,5
Bellway
-1,7
Vistry
-2,2
Redrow
-3,1

Kilde: Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire