Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman ser kortsigtet negativ effekt af føderal regeringsnedlukning i USA

21/8 15:54

Det amerikanske finanshus Goldman Sachs ser en kortsigtet negativ effekt for den amerikanske økonomi, med et efterfølgende opsving, i det sandsynlige tilfælde af en føderal regeringsnedlukning engang efter, at bevillingerne er udløbet den 30. september.

- Det ser mere sandsynligt ud, at den føderale regering lukker midlertidigt ned senere i år, vurderer Goldmans amerikanske politiske økonom, Alec Phillips, i et notat ifølge Bloomberg News.

Det er takket være en mangel på konsensus i Kongressen om de årlige udgifter for regnskabsåret, der starter i oktober.

Uenigheden i Kongressen over manglende bevillinger har ikke den samme potentielt ødelæggende effekt, som slaget tidligere på året om at løfte gældsloftet, hvor USA var i farezonen for at misligholde nogle af sine gældsforpligtelser.

Men det gør det ifølge Philips også mindre sandsynligt, at Kongressen handler i tide med hensyn til udgifterne.

Goldmans økonomiske team har regnet sig frem til, at væksten i det amerikanske bruttonationalprodukt kan blive ramt med 0,2 pct.point per uge under en nedlukning af de offentlige kontorer inklusive følgevirkninger for den private sektor.

Den effekt ventes dog at blive indhentet i kvartalet efter en fuld regeringsnedlukning, vurderer Goldmans økonom, der pointerer, at en af konsekvenserne kan være en forsinkelse af udgivelsen af økonomske nøgletal.

Det er især vigtigt for den amerikanske centralbank, der med en nedlukning, der starter i oktober, vil have et argument for at holde renten i ro ved rentemødet i november.


.\\˙ MarketWire