Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Asiatiske investorer tilbage på banen efter amerikanske stigninger

22/8 06:32

Pæne plusser i de amerikansk aktier og i teknologisegmentet i særdeleshed mandag lokker tirsdag de asiatiske investorer ud af de huller, hvor de har gemt sig under den mere end ugelange aktienedtur i regionen.

I Hongkong bobler optimismen for første gang efter syv dage med gentagne fald i Hang Seng-indekset, og i Japan får de store virksomheder glæde af en svækket yen.

De amerikanske aktiefutures gør ikke meget væsen af sig, men indikerer små kursfald under 0,1 pct. i de tre dominerende aktieindeks i New York senere på dagen.

Samtidig stiger MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan med 0,4 pct.

I Tokyo var der stigninger fra morgenstunden efter en stigning i de amerikanske tech-segment på 1,6 pct. mandag. Samtidig puster en svag japansk yen til den positive risikostemning.

- Men en vent-og-se-stemning forventes efter den første købsrunde, i betragtning af at Federal Reserve-topchef Jerome Powell skal tale på fredag, skriver Mizuho Securities i et notat ifølge AFP.

Nikkei 225-indekset stiger 0,7 pct., og også Topix-indekset øger 0,7 pct.

På de kinesiske markeder er der også optimisme på dagsordenen.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300 øger 0,2 pct, mens Hang Seng-indekset i Hongkong samtidig ligger med et plus på 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,7
Topix+0,7
Hongkongs Hang Seng+0,8
China Shanghai Composite+0,2
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi+0,6
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200+0,1

.\\˙ MarketWire