Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank spår afdæmpede meldinger fra Powell på Jackson Hole

22/8 08:01

Investorer og handlere er så småt begyndt at holde vejret op til den amerikanske centralbanks årlige symposium i Jackson Hole, men meldingerne fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell bliver næppe alt for bombastiske.

Det vurderer Jyske Bank, der regner med, at centralbanken vil holde sine muligheder åbne, al den stund at banken for længst har givet udtryk for, at rentebevægelserne vil afhænge af de økonomiske nøgletal.

Kun hvis Powell og centralbanken har tænkt sig at hæve renten på mødet den 19. og 20. september kan rentemeldingen blive helt klar. Dette tvivler Jyske Bank dog på.

- Rentemarkederne hælder mere til, at hvis Fed hæver renten, så sker det først i november, det vil sige om lidt over to måneder. Når Fed er dataafhængig, er det svært for Fed at forpligtige sig så langt ude i fremtiden.

- Derfor vurderer vi, at Powell vil være lidt tilbageholdende med at melde for kraftigt ud på fredag. Der kommer masser af vækstsignaler inden rentemødet den 1. november, skriver chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster i et notat.

Som led i sin inflationsbekæmpelse har den amerikanske centralbank allerede hævet sin toneangivende rente 11 gange siden marts sidste år fra 0-0,25 pct. til 5,25-5,50 pct.


.\\˙ MarketWire