Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Minegigants overskud skrumper 37 pct. efter dyk i råvarepriser

22/8 08:54

Faldende råvarepriser sætter tydelige spor i det årsregnskab for 2022/23, som den australske minekæmpe BHP Group har præsenteret tirsdag morgen.

Omsætningen faldt i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af juni, med 17 pct. til 53,8 mia. dollar primært som følge af markant lavere priser på tværs af jernmalm, metallurgisk kul og kobber, fremgår det af regnskabet.

Det smittede også af på den underliggende indtjening, som dykkede 37 pct. til 13,4 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet et underliggende resultat på 13,9 mia. dollar.

- Mens vi øgede salgsmængderne på kobber, jernmalm og nikkel, og valutakurserne var gunstige, så faldt indtjeningen primært som følge af de lavere priser på tværs af større råvarer. Dertil kommer effekten af inflationen på vores underliggende omkostningsbase, især vedrørende priser på arbejdskraft, diesel og el, skriver selskabet.

I regnskabsåret 2023/24 venter BHP kapital og udvindingsudgifter på omkring 10 mia. dollar.

Aktien i BHP Group falder på børsen i Sydney tirsdag med 0,7 pct. til 43,21 australske dollar.

.\\˙ MarketWire