Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mineselskaber i hopla som følge af tegn på forbedret jernmalmefterspørgsel fra Kina

22/8 11:27

Mineselskaberne bliver tirsdag drevet højere af stigende priser på jernmalm, der bliver understøttet af tegn på, at kinesiske stålværkers efterspørgsel vil blive bedre end ventet forud for et ventet opsving i byggeriet i september og oktober.

Mineselskaberne i Stoxx 600-indekset ligger tirsdag formiddag med en stigning på 1,3 pct., mens prisen på jernmalm stiger 3 pct. til 110,55 dollar per ton, skriver Bloomberg News.

Det er fjerde dag i træk med fremgang til jernmalmprisen, og fremgangen har nået cirka 7 pct. siden onsdag ved lukketid, idet stemningen er forbedret som følge af fraværet af regeringsdirektiver om at skære stålproduktionen og da eftersommerens genopretning af byggeriet nærmer sig.

Den stigende jernmalmpris kommer samtidig med, at verdens største mineselskab, BHP Group, har leveret sit laveste årlige overskud i tre år og advaret om usikre udsigter for Kina.

BHP Group ligger derfor med fald på 0,4 pct. på børsen i London. Rio Tinto ligger med en stigning på 1,3 pct., mens Glencore løftes 1,7 pct. og Anglo American stiger 1,4 pct.


.\\˙ MarketWire