Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

To jyske sparekasser bliver til én - vil stå endnu stærkere

22/8 12:05

Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse har stukket hovederne sammen. Nu er de klar til at dele adresse som Sydjysk Sparekasse.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker med fusionen at etablere en stærk, lokal garantsparekasse, der ud over at levere professionel rådgivning og finansielle løsninger, bakker op om lokalsamfundet og bidrager til udvikling og vækst i Syd- og Sønderjylland.

Det siger bestyrelsesformand for Broager Sparekasse, Erik Johannsen, i meddelelsen.

Det er visionen, at Sydjysk Sparekasse skal fortsætte med at være tæt på sine kunder i Syd- og Sønderjylland med hovedkontor i Rødding, hvor Frøs Sparekasse har hovedkontor i dag.

Det er også målet, at grundlaget styrkes mod hvidvaskning og øgede krav til compliance (overholdelse af regler red.) og kapitalgrundlag.

- Vi tager det bedste fra begge sparekasser med i Sydjysk Sparekasse til gavn for vores kunder og medarbejdere, siger administrerende direktør for Broager Sparekasse, Lars B. Christensen.

I alt bliver der 16 afdelinger fra Esbjerg i vest, til Vejle i øst og til Sønderborg-området i syd. Der vil være cirka 230 ansatte og 75.000 privat- og erhvervskunder og 18.000 garanter.

Garanter er kunder, der har sat et beløb som garantkapital i sparekasserne.

Planerne om en sammenlægning skal dog først vedtages af repræsentantskaberne i henholdsvis Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse den 21. og 28. september.

Er der enighed, sendes aftalen videre til godkendelse hos Finanstilsynet.

/ritzau/