Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Investorer i venteposition får lidt hjælp fra futuresmarked

23/8 06:32

De asiatiske aktieinvestorer holder vejret onsdag, hvor resultater fra hightech-koncernen Nvidia senere på dagen imødeses for indikationer om, hvorvidt techsektorens høje værdiansættelser kan modstå det hop i obligationsrenterne, der er sket de seneste dage.

- Nvidias udvikling ses af mange som en potentiel trendsætter for it-sektoren og for aktiemarkederne generelt, siger Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til AFP.

De amerikanske aktiefutures hjælper lidt på den overordnede stemning med indikation af stigninger i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på 0,2-0,3 pct. i New York senere på dagen.

Samtidig stiger MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan med 0,1 pct.

I Tokyo viste data i de tidlige morgentimer, at den japanske fabriksaktivitet fortsat faldt i august. Men aktivitetsreduktionen er dog mindre end i juli og en relativt høj aktivitetsfremgang i servicesektoren hjælper lidt på det samlede billede.

Samtidig venter markedsdeltagerne på regnskabet fra Nvidia, som ventes at sprænge prognoserne i andet kvartal takket være den stigende efterspørgsel efter processorer til at udvikle kunstig intelligens-applikationer.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., og Topix-indekset øger 0,2 pct.

På de kinesiske markeder er mere tilbageholdende, da fortsat udeblevne indikatoner om støtte til økonomien lægger en våd klud på stemningen.

Shanghai Composite viger 0,7 pct., og CSI 300 dropper 0,8 pct, mens Hang Seng-indekset i Hongkong samtidig ligger med et marginalt plus på under 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,3
Topix+0,2
Hongkongs Hang Seng+0,1
China Shanghai Composite-0,7
China CSI 300
-0,8
Taiwan Taiex+0,8
Sydkoreas Kospi-0,6
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI0,0
Sydney ASX 200+0,7

.\\˙ MarketWire