Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Finansdirektør: Stærkt vaccinesalg giver Bavarian rekord med flere ordrer i sigte

23/8 09:08

Vaccinesalget buldrer derud ad hos Bavarian Nordic, der fortsætter med at få penge i kassen fra salget af den eftertragtede vaccine mod abekopper, mpox.

Samtidig vokser salget af Bavarians rejsevacciner og ligger nu over det niveau, som det danske vaccineselskab så før coronapandemien.

- Vi ser en enorm fremgang på tværs af hele vores produktportefølje, siger finansdirektør Henrik Juuel til MarketWire.

Han anerkender samtidig, at væksten er skæmmet af skuffende data fra et afgørende forsøg mod luftvejssygdommen RSV, som der ellers var store forhåbninger til.

- Vi kan ikke glemme RSV, og at det var en stor skuffelse, at vi fejlede med vores RSV-program. Vi har en stærk underliggende forretning, og det beviser vi her, lyder det videre.

Samlet set endte Bavarians omsætning på 1986,6 mio. kr. i andet kvartal mod 536,7 mio. kr. i samme kvartal 2022. Halvåret gav en omsætning på 3239 mio. kr., som er rekord, mod 857 mio. kr. i perioden sidste år.

Det er skabt ud fra et vaccinesalg af koppevaccinen på 1334 mio. kr. i andet kvartal 2023 mod 117 mio. kr. i samme periode året før.

FOLK REJSER IGEN

Samtidig er salget af rabies-vaccinen steget til 313 mio. kr. fra 234 mio. kr. året før, mens vaccinen mod flåtbåren hjernebetænde, TBE, er vokset til 211 mio. kr. fra 144 mio. kr. året forinden

- Vi har været igennem nogle år, hvor det marked har været presset, men det er nu vokset over niveauet fra 2019, siger Henrik Juuel.

Dermed skyldes væksten i kvartalet ikke blot svagere sammenligningstal efter corona.

- Folk rejser igen, og vi ser markederne vokse. Vi formår både at holde fast i solid markedsposition og at øge den lidt, siger finansdirektøren.

Han ser især fremgang i USA, men uddyber at også Europa for alvor er på vej med frem.

- Noget af fremgangen tilskriver vi vores eget arbejde på rabies-området, hvor vi også er markedsleder, og hvor vi har været med til at drive et større kendskab til rabies og markedsmuligheder på det amerikanske område, siger han.

På TBE-området er væksten også delvist drevet af et større kendskab, der herhjemme er sket ved udbrud af flåtbåren hjernebetændelse over sommeren på blandt andet Bornholm.

FLERE ORDRER PÅ VEJ

Selv om rejsevaccinerne viser fin vækst er der dog fortsat ingen tvivl om, at det er koppevaccinen, der er den helt store drivkraft bag rekordresultaterne.

Bavarian Nordic annoncerede allerede tidligt på året, at der var bekræftede ordrer af koppevaccinen for 4,4 mia. kr. Siden er en stor amerikansk ordre lagt oven i og har udløst en opjustering.

Ifølge Henrik Juuel er der samtidig mere på vej i den mindre kategori.

- Vi lukker løbende mindre ordrer i øjeblikket på mpox, og der er flere lande, hvor der fortsat er interesse for ordrer endnu, men de er i en mindre størrelsesorden. Det forventer vi fortsætter, siger han.

- Mpox er ikke væk, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire