Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens danske avisuddrag med Mærsk, NKT, Sydbank og Bavarian

24/8 07:04

BØRSEN

BAVARIAN BOSS OM FORVENTNINGER TIL 2023: ALLEREDE I ORDREBOGEN

Efter et første halvår med rekordhøjt salg for Bavarian Nordic føler topchef Paul Chaplin sig sikker på, at andet halvår leverer som forudsagt. Det handler om at levere for at sikre, at de opjusterede forventninger for selskabet nås i år. (side 4)

NYT BUD PÅ NKT-SELSKAB EFTER AFSLAG

Milliard salget af danske NKT Photonics lever fortsat, efter en salgsproces der over de seneste to år har kostet selskabet ansatte. En stribe af ministre har tidligere afvist japanske Hamamatsus milliardopkøb af den NKT-ejede laservirksomhed. Nu har det japanske selskab sendt en ny ansøgning til Erhvervsstyrelsen i håbet om at få godkendt opkøbet. (forside + side 6-7)

UNIBREW-TOPCHEF: NAIVT AT TRO, AT PRISERNE FALDER

Unibrew har ligesom resten af branchen hævet priserne det seneste år, men de dyrere øl har ikke påvirket salget, siger Royal Unibrews topchef, Lars Jensen. (side 8)

ENERGIKRISEN ER AFTAGET, MEN VI KØBER STADIG KUL I STOR STIL

Selvom gaspriserne er faldet, og den akutte energikrise er aftaget, fortsætter den danske import af kul på et højt niveau. Nye tal viser, at der er bygget lagre op i første halvår af 2023. Risikoen for en energikrise er ikke forsvundet, siger analytiker. (side 20)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

HUMØRET HOS FORBRUGERNE FALDER

De danske forbrugeres tillid til fremtiden falder for første gang i 10 måneder. Den lavere forbrugertillid i august kommer ovenpå en tiltagende optimisme de foregående ni måneder. (side 2)

ROCKERE HUSERE I LANDETS STØRSTE ERHVERVSHAVN: MÆRSK-ANSATTE TRUET TIL AT AFLEVERE OVERTIDSBETALING

Kriminelle grupperinger med forbindelser til rockermiljøet færdes frit i landets største erhvervshavn. Mærsk-ansatte på Aarhus Havn er blevet truet til at aflevere overtidsbetaling. Den Mærsk-ejede havneoperatør APM Terminals bekræfter, og virksomhedens direktør, Keith Svendsen, fortæller, at virksomheden nu aktivt forsøger at få fjernet de kriminelle. (forside + side 6-7)

SYDBANK SLÅR DE ANDRE DANSKE BANKER PÅ EVNEN TIL AT FORRENTE EGENKAPITAL

Der er kommet en ny danmarksmester i disciplinen egenkapitalforrentning. Sydbank var bedre til at forrente investorernes kapital end konkurrenterne i årets første seks måneder. (side 8)

CENTRALBANKER: SKIFT I ØKONOMIEN KAN KRÆVE HØJERE RENTER

Centralbankchefer mødes i slutningen af ugen for at evaluere deres kamp mod inflationen. Eksperter vurderer, at det er alt for tidligt at erklære sejr. Inflationen er stadig for høj, og økonomien så stærk, at prisstigningerne stadig risikerer at blive hængende. (side 14-15)


BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK SKÅR ALARM: DANMARKS STØRSTE HAVN ER INFILTRERET AF HELLS ANGELS

Mærsk advarer om sikkerhedsbrist i Danmarks største erhvervshavn, Aarhus Havn, der blandt andet huser NATO-skibe, og er et oplagt mål for narkosmuglere. Rederiet Mærsk vurderer, at en betydelig del af havnearbejderne har forbindelse til rockergruppen Hells Angels. (forside + side 4-6)

LÆGEFORMAND: MEDICINTJEK AF 87.00 DIABETESPATIENTER ER SPILD AF TID

Medicintilskudsnævnet har indstillet, at danske diabetikere, der bliver behandlet med Novo Nordisks Ozempic, fremover ikke automatisk kan få tilskud, men skal søge om enkelttilskud via egen læge. (side 8)

MÆRSK HAR JOKER I ÆRMET I LANGVARIG DUEL MED SKAT

Over tre dage skal det afgøres, om Skatteministeriet eller Mærsk og Total har ret i en af de hidtil største danske skattesager. Striden står om ti milliarder kroner og Højesteret skal nu afgøre skatteduellen, der begyndte for 17 år siden. (side 10-11)

.\\˙ MarketWire